Evenepoel knalt met imposante spurt bergop naar ritzege in openingsrit Ronde van Noorwegen Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel knalt met imposante spurt bergop naar ritzege in openingsrit Ronde van Noorwegen

Evenepoel knalt met imposante spurt bergop naar ritzege in openingsrit Ronde van Noorwegen

Remco Evenepoel heeft in Voss de eerste etappe van de Ronde van Noorwegen op zijn naam geschreven. De jonge Belg was de beste op een lastige klim van 2,7 kilometer met aankomst in de plaats Voss.

We zagen weer een inmiddels bekende naam in de kopgroep: Jens Reynders van SportVlaanderen-Baloise maakt de laatste weken steeds meer naam als een vluchter met kwaliteit en dat zette hij door in deze openingsetappe in Noorwegen. De Belg kreeg Jokin Murguailday (Caja Rural), Stephen Bassett (Human Powered Health), Frederik Muff (ColoQuick), Erik Lunder en Hakon Aalrust (Coop) met zich mee.

In het peloton zagen we drie ploegen de controle houden. Quick Step-Alpha Vinyl, INEOS Grenadiers en Uno-X plaatsten alle drie een mannetje aan het front, om op die manier kans te houden op de ritzege en eerste leiderstrui in Voss. Desondanks hielden ze goed stand vooraan.

Spannende strijd richting en op slotklim

De zes jongens begonnen aan de laatste tien kilometer met een voorgift van meer dan één minuut, maar met de slotklim van 2,7 kilometer aan 6,7 procent in het achterhoofd zou het hoe dan ook een lastige zaak worden. Toen de strijd om de voorste posities begon in het peloton, was het dan ook nog voor de laatste hellende kilometers gedaan met de pret voor de zes koplopers.

Aan de voet van de slotklim nam Quick Step het heft al in handen, maar het was Timo Roosen die over wist te pakken. Tao Geoghegan Hart plaatste de eerste échte versnelling, maar werd direct gecounterd door Evenepoel. De verwachte aanval van de Belg bleef uit, maar een andere Belg probeerde het wel: Nathan Van Hooydonck van Jumbo-Visma versnelde bij het ingaan van de laatste 800 meter.

Ook hij kwam echter niet direct weg, waarna er opnieuw naar elkaar werd gekeken: Esteban Chaves probeerde daar handig gebruik van te maken, maar het werd toch een sprintje. Eduard Prades ging als eerste aan, maar Evenepoel plaatste een superversnelling bij het ingaan van de laatste tweehonderd meter. Niemand kon meer over de Belg heen, die zo de eerste rit in Noorwegen won. Tobias Halland Johannessen werd tweede.

Uitslag etappe 1 Ronde van Noorwegen 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws