Hirt klimt naar zege ondanks materiaalproblemen, kramp én Arensman: 'Ben blijven vechten' Wielrennen
Wielrennen

Hirt klimt naar zege ondanks materiaalproblemen, kramp én Arensman: 'Ben blijven vechten'

Hirt klimt naar zege ondanks materiaalproblemen, kramp én Arensman: 'Ben blijven vechten'

De koninginnenrit van de Giro d'Italia liep uit op een thriller van een duel tussen de Tsjech Jan Hirt en de Nederlander Thymen Arensman. De winnaar van de dag liet na afloop weten dat hij ondanks meerdere problemen bleef vechten.

'Ik wilde iets moois proberen, zoals ik dat altijd wil als de Mortirolo op het parcours ligt', verklaarde de coureur van Intermarché-Wanty-Gobert na afloop. 'Ik probeerde te anticiperen en wilde meegaan in de vlucht van de dag, maar er waren wel wat moeilijke momenten. Er werd niet goed samengewerkt, waardoor ik op de Mortirolo hard moest rijden om terug te keren', aldus Hirt, die op die loodzware beklimming terug naar voren reed met Hugh Carthy van EF Education-EasyPost.

Hirt had problemen met fiets en lichaam

Ook in de finale zat het Hirt niet mee. 'Ik had problemen met mijn fiets op de laatste beklimming, ik kon niet goed meer schakelen en de ketting sprong op en neer. In de afdaling kreeg ik dan weer krampen, dus je hoort het: ik had veel pijn en problemen, maar ik wilde zo graag winnen en ben blijven vechten', zegt de stoïcijnse klimmer.

Ook Lennard Kämna maakte het hem met een listige aanval niet makkelijk. 'Maar ik had al in mijn hoofd dat ik zou gaan op de steile stroken. Hij had een mooi gat en dat bemoeilijkte het wel voor ons, maar ik vertelde mijzelf dat ik moest blijven proberen.' En dat lukte, want Hirt reed in het spoor van Arensman naar de koploper toe, om hem vervolgens achter te laten.

Naar eigen zeggen kan Hirt nu stoppen. 'Ik heb altijd verteld: ik wil een rit winnen in de Giro en dan kan ik stoppen met fietsen. Nu is het mij gelukt, maar ik wil nog lang niet stoppen hoor', sluit de 31-jarige man uit Tsjechië af met een glimlach.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws