Evenepoel komt bergrit ondanks val goed door: 'Mijn fiets is er erger aan toe dan ik' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel komt bergrit ondanks val goed door: 'Mijn fiets is er erger aan toe dan ik'

Evenepoel komt bergrit ondanks val goed door: 'Mijn fiets is er erger aan toe dan ik'

De Vuelta-leiderstrui van Remco Evenepoel kwam ook in de twaalfde etappe niet in gevaar. De Belg maakte onderweg wel aan valpartij mee, maar finishte desondanks voor zijn concurrenten voor het algemeen klassement. 'Het was een berg waarop je moest volgen en dat wisten we', klonk het.

Halfweg koers lag de rode trui plots op de grond, samen met ploegmaat Ilan Van Wilder. 'Maar het gaat goed met me', stelde Evenepoel het thuisfront direct gerust in het flashinterview. 'Mijn fiets is er erger aan toe, ik ben enkel wat geraakt aan mijn been', kijkt hij naar de schaafwond op zijn rechterdij.

'Die bocht lag wat nat en de motoren reden ervoor. Zij remden, waardoor ik de bocht wat afsneed', doet Evenepoel verder. 'Sorry voor mijn taalgebruik, maar: shit happens.'

Op de slotklim had de Belg alles onder controle, ondanks kleine poginkjes van INEOS, Jumbo-Visma en Movistar. 'Het was een berg waarop je moest volgen en dat wisten we. Enkel de laatste tweehonderd meter heb ik nog gesprint, omdat ik wat over had. Het gevoel was goed en dat is het belangrijkste', overziet de altijd realistische man het verhaal direct na afloop.

Evenepoel geeft ploeggenoten pluim

De kopman van Quick Step-Alpha Vinyl heeft nog lovende woorden voor zijn ploeggenoten. 'Dit was het perfecte scenario voor ons', doelt hij op het werk van zijn teamgenoten in de door Richard Carapaz gewonnen rit. 'Rémi Cavagna was heel sterk, die heeft 3/4 van de rit op kop gereden. Dries Devenyns zette ons daarna perfect af voor de laatste beklimming, dus chapeau voor hen.'

Nu gaat Evenepoel vooral herstellen. 'De wonden wat rust geven richting morgen, waar we een rit voor de sprinters gaan krijgen', blikt hij kort vooruit op rit dertien. De Belg verdedigt in het klassement nog altijd een voorsprong van 2.41 minuut op Primoz Roglic, terwijl nummer drie Enric Mas op 3.03 minuten staat.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws