Teleurgestelde Kelderman pakt er net naast in Vuelta: 'Je moet de benen hebben, en Carapaz had ze' Wielrennen
Wielrennen

Teleurgestelde Kelderman pakt er net naast in Vuelta: 'Je moet de benen hebben, en Carapaz had ze'

Teleurgestelde Kelderman pakt er net naast in Vuelta: 'Je moet de benen hebben, en Carapaz had ze'

Wilco Kelderman kwam in de twaalfde rit van de Vuelta negen seconden tekort voor de ritzege. De Nederlander van BORA-hansgrohe gaf na afloop een begrijpelijk teleurgestelde reactie nadat hij Richard Carapaz in de verte de handen in de lucht zag steken.

Kelderman begon bij het begin. 'We waren met een grote groep, en het duurde vrij lang voordat ze ons een vrijgeleide gaven. Uiteindelijk zaten we voorin met Matteo Fabbro en ikzelf, waarna we besloten vol voor de etappezege te gaan', doet de Barnevelder uit de doeken.

'Matteo deed een geweldige job door vol gas op kop te rijden, maar uiteindelijk was Carapaz gewoon sterker dan ik', is Kelderman realistisch als altijd. 'Mijn strategie? Een lange klim ligt me normaal gesproken wel en het plan dat we hadden voerden we perfect uit: tempo rijden en iedereen daarmee afmatten. Uiteindelijk moet je echter de benen hebben om te winnen, en die had Carapaz.'

Door zijn plek in de kopgroep keerde Kelderman wel terug in het klassement. De Nederlander steeg vijftien plekken, van plaats 21 naar zes. Toch lijkt hij geen doel meer te maken van de algemene rangschikking in deze Vuelta.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws