Evenepoel komt bijna als laatste over de meet in Bejes: 'Wilde Jumbo-Visma tonen dat ik niet gelogen heb' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel komt bijna als laatste over de meet in Bejes: 'Wilde Jumbo-Visma tonen dat ik niet gelogen heb'

Evenepoel komt bijna als laatste over de meet in Bejes: 'Wilde Jumbo-Visma tonen dat ik niet gelogen heb'

In de zestiende etappe van de Vuelta a España, die uiteindelijk werd gewonnen door Jumbo-Visma-troef Jonas Vingegaard, hield bergkoning Remco Evenepoel zich gedeisd. De 'Kannibaal van Schepdaal' had voorafgaand aan de ultrakorte rit in de richting van Bejes al aangegeven dat hij een extra dagje rust wilde en voegde dus uiteindelijk daad bij het woord. Na afloop van de rit in Cantabrië deed hij tegenover onder meer Het Nieuwsblad zijn verhaal.

'Deze dag is een extra dagje herstel voor mezelf. In de openingsfase ga ik er proberen voor te zorgen dat iemand van onze ploeg in de vlucht kan geraken, maar op het einde ga ik het laten lopen. Iedereen krijgt vandaag een vrije rol, behalve ik', zo liet de wereldkampioen tijdrijden voor aanvang van de 120 kilometer lange rit optekenen. En zo geschiedde: de 23-jarige Belg kwam als 148ste over de meet gebold, op bijna een kwartier achterstand van de Scandinavische ritwinnaar. Enkel Lewis Askey (Groupama-FDJ) en de gevallen Luis Leon Sanchez (Astana) liepen nog meer achterstand op.

Evenepoel weet nog niet zeker of hij zich gaat mengen op de Angliru

'Ik heb inderdaad laten lopen op het einde', aldus Evenepoel. 'Het was dus een vrij ontspannende dag voor mezelf. Ik deed het rustiger aan omdat ik aan Jumbo-Visma wilde tonen dat ik niet gelogen heb over het feit dat ik niet meer voor het klassement ga', doet hij zijn gedachtegang achter het zich rustig houden uit de doeken. 'Meegaan in ontsnappingen gaat meer over het verdedigen van de bergtrui en als ik een kans ruik op een nieuwe ritzege.'

Op dag zeventien van de rittenkoers doorheen Spanje doet er zich voor Evenepoel een eventuele mogelijkheid voor. Dan wordt er namelijk gefinisht op de mythische Angliru. 'Ook de rit erna is een mooie kans', aldus de poulain van Patrick Lefevere. Als het aan ex-profwielrenner Johan Bruyneel ligt, mengt Evenepoel zich in ieder geval in de Angliru-debatten. 'Daar moet hij de strijd aangaan met de grote mannen en Sepp Kuss, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard proberen te kloppen. Het zou zijn zelfvertrouwen een boost kunnen geven. Bovendien zou dat pas écht iets toevoegen aan zijn Vuelta', zo stelde de 59-jarige Vlaming.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws