Kuss ziet Vingegaard in de buurt komen: 'Hij vroeg via de radio of hij mocht aanvallen' Wielrennen
Wielrennen

Kuss ziet Vingegaard in de buurt komen: 'Hij vroeg via de radio of hij mocht aanvallen'

Kuss ziet Vingegaard in de buurt komen: 'Hij vroeg via de radio of hij mocht aanvallen'

Sepp Kuss zag zijn ploegmaat Jonas Vingegaard flink naderen in de algemene rangschikking na de zestiende etappe van de Vuelta a España. De drager van de rode trui verloor meer dan een minuut op de Deen en verloor ook een handvol seconden op een groepje met onder meer ploegmaat Primoz Roglic, Enric Mas en Juan Ayuso.

Vingegaard is Kuss nu genaderd tot op 29 seconden in de tussenstand. Met de aankomst op de monsterlijke Angliru van woensdag en de zware bergrit van donderdag is de strijd om het rood verre van beslist. Dat Kuss op de klim naar Bejes terrein moest prijsgeven, kwam voor hem niet als een verrassing. 'Ik wist dat deze finish lastig zou zijn voor mij', aldus de klimmer in het flashinterview.

'Dit was een heel explosieve klim', legt Kuss uit. 'Maar ik ben blij met hoe ik heb gereden en eraan bleef hangen.' Jumbo-Visma controleerde de etappe met het oog op een mogelijke ritzege. Dat de ploeg Vingegaard zou uitspelen, werd pas in de finale beslist. 'Het plan veranderde een beetje. Vlak voor het steile deel van de slotklim vroeg Jonas via de radio of hij mocht aanvallen. Het was echt een goed moment voor hem', aldus Kuss.

Vingegaard pakte al snel een mooie voorsprong en omdat het tempo in de groep van favorieten volledig stilviel, kon hij snel uitlopen naar ongeveer een minuut. 'Iedereen keek naar elkaar achter hem en hij reed zelf supersnel omhoog. Hij was echt niet te stoppen. Dat maakt het een superdag voor de ploeg', maakt Kuss tevreden de balans op.

Kuss kijkt uit naar loeisteile Angliru

Hoewel Kuss dus veel tijd verloor op Vingegaard en net niet kon aanhaken bij een groepje concurrenten, maakt hij zich geen zorgen. 'Zelf voelde ik mij wel goed', stelt hij zijn fans gerust. Woensdag ligt de finish op de superzware en iconische Angliru. Met zijn lengte van 13,1 kilometer aan een gemiddeld percentage van bijna tien procent staat de klim gegarandeerd voor spektakel. 'Morgen is een totaal ander verhaal', verwacht Kuss andere verhoudingen dan in rit zestien. 'Mijn benen zijn nog steeds goed en ik kijk ernaar uit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws