Evenepoel kondigt na slopende dag volgende aanval al aan: 'Denk niet dat Jumbo het erg zal vinden' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel kondigt na slopende dag volgende aanval al aan: 'Denk niet dat Jumbo het erg zal vinden'

Evenepoel kondigt na slopende dag volgende aanval al aan: 'Denk niet dat Jumbo het erg zal vinden'

Remco Evenepoel ging weer eens als een beest tekeer in de Vuelta. De renner van Soudal-Quick Step vocht zich in de kopgroep, waarna hij uiteindelijk solo voorop zou geraken. Op de Angliru zat hij echter door zijn beste krachten heen, waarna hij door de favorieten werd ingelopen. Wel deed Evenepoel een uitstekende zaak in het bergklassement.

De Belg kwam als eerste boven op de eerste en tweede klim. Zodoende breidde hij zijn puntentotaal uit naar 91 punten. Jonas Vingegaard, die als tweede bovenkwam op de Angliru volgt al op veertig punten. 'De punten voor de bergtrui waren vandaag het belangrijkste', benadrukt Evenepoel na afloop in zijn reactie tegen Het Laatste Nieuws.

De ritzege had hij al snel uit zijn hoofd gezet. 'Sepp Kuss had me voor de start gezegd dat Jumbo-Visma wilde controleren om de rit te winnen. Daarom gaf ik ook via de ploegradio mee dat ik mee wilde gaan in de vlucht om punten te pakken op de eerste twee cols. Dat is ook goed gelukt en op het einde was het vet dan van de soep. Eigenlijk waren we maar met twee, want de anderen werkten niet mee.'

Evenepoel kon voor een groot deel van de etappe rekenen op de diensten van zijn ploegmaat Mattia Cattaneo. 'Als je met een tweetal minuten voorsprong aan de Angliru begint, dan weet je dat het niets zal zijn. Zeker als je al een hele tijd voorin rijdt. Ik heb wel mijn maximum gegeven en ik wil ook een dikke pluim op de hoed van mijn ploegmaat Cattaneo steken voor alle hulp. Het is dankzij hem dat ik twee keer die tien bergpunten kon pakken', is Evenepoel de Italiaan uiterst dankbaar.

Evenepoel ziet nog twee kansen op ritsucces

Hoewel hij met energie heeft gesmeten, zal Evenepoel zich donderdag wederom in de strijd mengen, deze keer met de ritzege als doel. 'Ik denk dat Jumbo dat niet erg zal vinden, want met de bonificaties kan het misschien link worden voor de leidersplek van Kuss. Morgen zal ik er nog eens vol tegenaan gaan, dan denk ik dat ik een snipperdag zal nemen en de etappe van zaterdag wil ik dan opnieuw slim aanpakken. Misschien kan ik dan beter in de groep met de favorieten blijven', ziet Evenepoel nog twee mogelijkheden op succes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws