Evenepoel laat België schrikken met afzegging BK richting de Tour (maar zat 's ochtends wel op tijdritfiets) Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel laat België schrikken met afzegging BK richting de Tour (maar zat 's ochtends wel op tijdritfiets)

Evenepoel laat België schrikken met afzegging BK richting de Tour (maar zat 's ochtends wel op tijdritfiets)

Remco Evenepoel moet verstek laten gaan voor het BK wielrennen. De titelverdediger laat via zijn sociale kanalen weten dat hij 'een beetje ziek' is en daarom niet in staat is om zijn kampioenstrui van 2023 te verdedigen.

Volgens HLN gaat het om een verkoudheid en wil Evenepoel geen risico's nemen richting de Tour de France. In een bericht aan zijn fans legt hij uit: 'Dat ik vorig jaar Belgisch kampioen werd, was heel speciaal. Ik ben dus ook heel teleurgesteld dat ik mijn titel niet kan verdedigen. Ik ben een beetje ziek. Iedereen weet dat als ik koers, ik all-in wil gaan en hoewel ik niet heel ziek ben, zal ik niet in staat zijn om honderd procent te zijn.'

In een persbericht van Soudal-Quick Step worden alle renners die wel in actie komen tijdens de diverse nationale kampioenschappen aangekondigd. Hierin wordt bevestigd dat Evenepoel verkouden is. 'Hoewel het slechts een lichte ziekte is, hebben Remco en ons team besloten dat het, na een langere periode op een hoogtekamp, ​​beter zou zijn dat hij niet start aan wat een competitieve en veeleisende race zal zijn en dat hij het risico van verdere verstoring van zijn voorbereidingen voor de komende Tour de France en de Olympische Spelen vermijdt.'

Opvallend zijn in dit opzicht wel de beelden die eerder op de dag verschenen van Evenepoel, gemaakt door Le Bien Public Sport en een supporter langs de kant. Daarin is de wereldkampioen tijdrijden te zien tijdens een verkenning van het tijdritparcours voor dag zeven van de Tour de France. Deed hij dit met een snotneus? Hij werkte de tijdrit in ieder geval twee keer af, zo wordt geclaimd.

Lees verder onder de video's

Soudal-Quick Step speelt meeste renners uit op NK's

Namens The Wolfpack komen wel een hoop andere renners in actie. 'Zondag wordt een van de mooiste dagen van het jaar. Er zal veel geracet worden en we streven ernaar om weer tot de hoofdrolspelers te behoren. Het spreekt voor zich dat we een goed uitje willen hebben in België, waar het parcours moeilijker is dan het lijkt. Maar België is niet het enige land waar we mooie resultaten konden behalen, dus we hebben alle vertrouwen in onze kansen', aldus ploegleider Tom Steels.

In België staan onder meer Yves Lampaert en Tim Merlier aan het vertrek. Jan Hirt en Josef Cerny trekken naar Tsjechië en Kasper Asgreen en Casper Pedersen zijn erbij in Denemarken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws