Evenepoel levert tijd in op Roglic en Mas: 'Geen reden om te panikeren' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel levert tijd in op Roglic en Mas: 'Geen reden om te panikeren'

Evenepoel levert tijd in op Roglic en Mas: 'Geen reden om te panikeren'

Remco Evenepoel kende in de veertiende etappe van de Vuelta a España voor het eerst een minder moment. Op de steile slotklim naar Sierra de La Panderra kon hij een aanval van Primoz Roglic niet beantwoordden. Ook op andere concurrenten verloor de Belg tijd.

Evenepoel heerste tot de veertiende etappe van de Vuelta. De kopman van Quick Step-Alpha Vinyl maakte bergop een ongenaakbare indruk en deelde een gevoelige tik uit naar de concurrentie in de tijdrit. Zaterdag was echter de eerste dag dat hij zelf een tik kreeg te verwerken. Nadat Roglic op de slotklim aanviel, was het schade beperken voor Evenepoel, die 48 seconden verloor op Roglic en twintig op Enric Mas.

‘Het was zeker niet mijn beste dag. Ik had geen geweldige benen. Ik kon niet versnellen toen Roglic aanviel’, aldus Evenepoel in het flashinterview. ‘Ik sta nog 1.50 voor in het klassement, dus geen reden om te panikeren. Ik ga proberen zo goed als mogelijk te herstellen en morgen proberen te overleven.’ Zondag gaat de Vuelta verder met een zware bergrit die finisht op grote hoogte in Sierra Nevada.

Had Evenepoel last van gevolgen val etappe 12?

Evenepoel kwam in de etappe van donderdag ten val. In die etappe – die bergop finishte – hinderde hem dat niet. Was dat zaterdag wel het geval? ‘Ik heb wat beurse spieren, maar dat zou morgen wel voorbij moeten zijn, of na de rustdag. Het is de tweede dag na de rustdag en dan voel je je meestal niet zo goed. Ik ga dat echter niet als een excuus gebruiken. Ik had gewoon niet mijn beste benen. Ik hoop dat dit mijn slechtste dag van de drie weken was’, besluit Evenepoel hoopvol.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws