Mas loopt in op Evenepoel, maar verliest op Roglic: 'Misschien te hard van stapel gelopen' Wielrennen
Wielrennen

Mas loopt in op Evenepoel, maar verliest op Roglic: 'Misschien te hard van stapel gelopen'

Mas loopt in op Evenepoel, maar verliest op Roglic: 'Misschien te hard van stapel gelopen'

Enric Mas leek uitstekende zaken te doen in de veertiende etappe van de Vuelta a España. De Spanjaard was mee met Primoz Roglic en leek veel tijd te pakken op Remco Evenepoel. In de laatste kilometer kreeg Mas het echter lastig, waardoor hij een halve minuut verloor op Roglic.

‘Ik reed het gat naar Roglic dicht, maar stortte later een beetje in; misschien was ik te hard van stapel gelopen door op een te hoog wattage te rijden. Je leert van je fouten’, vertelt Mas na afloop aan Discovery+. De kopman van Movistar pakte uiteindelijk twintig seconden op Evenepoel. ‘Ik ben blij dat ik wat tijd op Remco kan winnen. Morgen wacht de koninginnenrit, het wordt heel zwaar. We zullen zien wat er gebeurt. Zondag finishen de renners op Sierra Nevada, op een hoogte van ruim 2500 meter.

Mas kon Roglic dus niet volgen, wat niet het beste doet vermoeden voor de kansen van de Spanjaard in het vervolg van de Vuelta. Mas denkt namelijk dat Roglic alleen maar beter zal worden. ‘Als het waar is dat hij niet meer heeft gekoerst na de Tour, dan is het duidelijk dat hij snel herstelt. Hij wordt beter naarmate de Vuelta vordert, maar morgen wordt belangrijk. We focussen ons op hem en we gaan er een mooie koers van maken’, besluit Mas strijdbaar.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws