Evenepoel maakt bij debuut meteen hoofddoel van Ardennen: 'Brabantse Pijl op mijn thuiswegen' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel maakt bij debuut meteen hoofddoel van Ardennen: 'Brabantse Pijl op mijn thuiswegen'

Evenepoel maakt bij debuut meteen hoofddoel van Ardennen: 'Brabantse Pijl op mijn thuiswegen'

Remco Evenepoel heeft de rittenkoersen erop zitten, de focus gaat de komende weken op enkele Ardense klimklassiekers. Woensdag stapt hij op in de Brabantse Pijl, om later deze maand ook te debuteren in Luik-Bastenaken-Luik. In gesprek met HLN is hij razend ambitieus.

Evenepoel reed tot dusverre pas twee grote eendagskoersen. Hij won in 2019 bij zijn debuut meteen de Clásica San Sebastián en startte in 2020 en 2021 in de Ronde van Lombardije. In 2020 liep dat dramatisch af en brak Evenepoel zijn bekken. Vorig jaar werd hij negentiende. Na een voorjaar vol rittenkoersen trekt hij samen met Julian Alaphilippe nu naar de Ardennen, waar hij voor het eerst de Brabantse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik aandoet. Hij rijdt ertussenin ook nog voor het eerst de Waalse Pijl.

Na zijn tweede plaats in de Ronde van Valencia (inclusief één ritzege), eindoverwinning de Ronde van de Algarve (inclusief één ritzege), elfde plaats in de Tirreno-Adriatico en vierde plaats in de Ronde van het Baskenland zijn we razend benieuwd hoe hij het er in de eendaagse klimkoersen vanaf brengt. 'De Brabantse Pijl is echt een koers naar mijn hart, omdat ze wordt gereden op vertrouwde grond. Mijn thuiswegen, zeg maar. Ik ken het parcours zo ongeveer uit mijn hoofd. Elke bocht, elk steentje weet ik er liggen. Samen met Luik-Bastenaken-Luik is het dan ook mijn grote doel in april.'

Quick Step probeert hoop rond Evenepoel te temperen

Dat belooft, want dat iemand debuteert in een koers, hoeft anno 2022 weinig meer uit te maken. Sta dan ook niet raar te kijken als Evenepoel in de Brabantse Pijl en in Luik vooraan meedoet. Ploegleider Klaas Lodewyck van Quick Step-Alpha Vinyl probeert de boel ietwat te temperen: 'Remco rijdt omzeggens thuis, ik weet het. Maar dat weten ook zoveel anderen, natuurlijk. Het maakt het er absoluut niet makkelijker op. Wat hij vorig jaar op quasi hetzelfde parcours in de Druivenkoers uit zijn mouw schudde, was knap. Maar zie het niet als een vanzelfsprekendheid. We moeten doen wat we altijd proberen te doen: een sterk blok vormen in de finale. Remco zal het nodig hebben.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws