Evenepoel niet met klassementsambities in Dauphiné: 'Heb nog wel wat werk te doen' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel niet met klassementsambities in Dauphiné: 'Heb nog wel wat werk te doen'

Evenepoel niet met klassementsambities in Dauphiné: 'Heb nog wel wat werk te doen'

Soudal Quick-Step heeft de ploeg rondom Remco Evenepoel voor het Criterium du Dauphiné rond. De Belg maakt in Frankrijk zijn rentree na zijn zware val in de Ronde van het Baskenland, waarbij hij zijn sleutelbeen en schouderblad brak.

Evenepoel moest door die crash de klassiekers in de Ardennen missen, maar kon in de Sierra Nevada wel goed werken aan zijn vorm ter voorbereiding op de komende belangrijke afspraken. 'Ik kijk er heel erg naar uit om binnen een paar dagen weer te koersen. Ik sta er goed voor na mijn val in het Baskenland', laat hij weten in een persbericht.

'Met de blessures die ik heb opgedaan is er echter nog wel wat werk te gaan vooraleer ik in topvorm zal zijn', gaat hij verder. 'Het wordt mijn eerste deelname aan de Dauphiné en ik ben blij dat ik de koers mag ontdekken, maar ik zal niet echt naar het algemeen klassement kijken. Dit is meer een kans om weer wat koersritme op te doen en te kijken waar ik sta.'

Ploegleider Tom Steels vult aan. 'Het wordt een zware wedstrijd, met een veeleisend parcours en een zwaar slotweekeinde. De aankomsten bergop gaan belangrijk zijn, daar we dan kunnen zien waar Remco op dit moment staat. Daarnaast willen we kijken hoe hij het ervanaf brengt in de tijdrit, zijn eerste na zijn blessure.'

Met Mikel Landa, Gianni Moscon, Casper Pedersen, Ilan Van Wilder, Antoine Huby en James Knox is een deel van de Tourkern present. 'Het vertrouwen is er en we hebben een goede groep, met sterke, ervaren coureurs. Desondanks weten we dat we nog progressie kunnen maken. We bekijken het dag per dag', besluit Steels namens zijn mannen.

Selectie Soudal Quick-Step Critérium du Dauphiné 2024

Remco Evenepoel
Antoine Huby
James Knox
Mikel Landa
Gianni Moscon
Casper Pedersen
Ilan Van Wilder

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news