'Surrealistische situatie' in Ruta del Sol voor vrouwen: Afrikaans land schrijft 6... mannen in Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

'Surrealistische situatie' in Ruta del Sol voor vrouwen: Afrikaans land schrijft 6... mannen in

'Surrealistische situatie' in Ruta del Sol voor vrouwen: Afrikaans land schrijft 6... mannen in

Deze woensdag gaat in Zuid-Spanje een volgende editie van de Ruta del Sol voor vrouwen van start, maar dat had nog wel wat voeten in de aarde. De organisatie werd namelijk verrast door een inschrijving van de Federatie van Guinnee-Bissau, die bleek te bestaan uit zes mannen. Uiteindelijk kwam niemand opdagen en zit de organisatie van de Ruta del Sol met de gebakken peren.

Eigenlijk zou de Ruta del Sol van start gaan met twintig teams, maar dat werden er uiteindelijk achttien. Het Mexicaanse BMC Patobike kreeg de visa niet tijdig in orde, terwijl het nationale team van Guinnee-Bissau volledig van de aardbodem verdwenen leek. Het bleek het einde van een nogal bizarre aanmelding voor de etappewedstrijd in Spanje.

Spaanse sportkrant Marca: 'Surrealistische situatie'

Marca heeft het over een 'surrealistische situatie' die ontstaan was. De Federatie van Guinnee-Bissau contacteerde de organisatie met de vraag of het mee mocht doen, dat daarmee akkoord ging en de hotels en dergelijke reserveerde. Voorafgaand aan de koers ontbrak er echter ieder contact met de Federatie, waarna op de ploegleidersvergadering bleek dat er zes mannen waren ingeschreven in plaats van vrouwen.

Bij EFE reageerde de organisatie. 'Het ergste is dat ze geen teken van leven hebben vertoond nadat hun uitnodiging was bevestigd, naast dat ze mannelijke renners hebben ingeschreven', klonk het. Deporinter, de organisator van de wedstrijd, gaat een schadevergoeding eisen als het op een of andere manier nog in contact weet te komen met afgevaardigden van de Federatie van het West-Afrikaanse land.

De vorig jaar door Katerine Aalerud (Movistar) gewonnen wedstrijd gaat uiteraard wel gewoon van start. De grote Nederlandse WorldTour-ploegen ontbreken, maar met Anouska Koster (Uno-X), Floortje Mackaij (Movistar), Sylvie Swinkels (Roland), Marit Raaijmakers (Human Powered Health), Quinty Ton en Silke Smulders (Jayco AlUla) doen er wel de nodige dames vanuit het WorldTour-niveau mee in de koers te Andalusië.

0 claps
0 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news