Evenepoel rijdt lek in chaotische finale: 'Gelukkig binnen de laatste drie kilometer' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel rijdt lek in chaotische finale: 'Gelukkig binnen de laatste drie kilometer'

Evenepoel rijdt lek in chaotische finale: 'Gelukkig binnen de laatste drie kilometer'

De lekke band van Remco Evenepoel in de slotfase van de zestiende etappe in de Vuelta zal bij menig fan het hart sneller hebben doen kloppen. 'Ik ben blij dat ik geen tijd verlies', aldus een opgeluchte Evenepoel in het flashinterview na rit zeventien, gewonnnen door Mads Pedersen.

'Ik kreeg te maken met een lekke achterband. Bovendien zat ik ook al niet in een goede positie. Gisteren hadden we de finale met de ploeg verkend en ontdekten we dat de wegen erg glad waren', aldus de leider in het algemeen klassement. 'Om eerlijk te zijn was ik best bang in de laatste kilometers. Daardoor verloor ik een aantal posities. Op het steile stuk wilde ik weer opschuiven. Maar toen reed ik lek. Ik ben enorm blij dat er een regel bestaat over het lek rijden in de laatste drie kilometer. Anders had ik echt enorm veel tijd verloren vandaag', lacht hij.

Evenepoel hoopt op het beste voor Roglic

'Ik hoorde dat Primoz Roglic gecrasht was. Ik hoop dat hij okay is en dat hij zijn race kan verderzetten', vervolgt de Kannibaal van Schepdaal. Hij antwoordt bevestigend op de vraag of hij de aanval van Roglic in de laatste kilometers had verwacht. 'Eigenlijk wel ja. We weten allemaal dat Primoz enorm explosief is. Een finale als deze is echt op zijn maat gemaakt. Dat maakt het extra zuur voor hem dat hij gecrasht is. Een valpartij gun je niemand', aldus een opgeluchte Evenepoel, die de leiding in het algemeen klassement niet kwijt is geraakt.

'Ik hoop echt dat hij okay is', doelt Evenepoel op de gevallen Roglic. De jonge Belg zegt helemaal klaar te zijn voor de laatste week van de Vuelta. 'De rustdag had ik echt wel nodig, vooral omdat ik gevallen ben. Ik had wat pijntjes in mijn spieren, vooral op zaterdag en op zondag. Die rustdag was dus echt wel welkom', herhaalt de jonge Vlaming. 'Het ziet er goed uit voor de rest van de week', sluit hij af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws