Mads Pedersen na zege in chaotische rit: 'Deze overwinning is voor Alex en zijn vrouw' Wielrennen
Wielrennen

Mads Pedersen na zege in chaotische rit: 'Deze overwinning is voor Alex en zijn vrouw'

Mads Pedersen na zege in chaotische rit: 'Deze overwinning is voor Alex en zijn vrouw'

Mads Pedersen heeft de zestiende etappe in de Vuelta gewonnen. In de laatste drie kilometer viel Primoz Roglic op grootse wijze aan, kende Remco Evenepoel mechanische pech en viel Roglic vervolgens in de laatste meters voor de finish. Kortom, sensatie alom. Dat wordt bevestigd door Pedersen, die zijn tweede ritzege in deze Vuelta boekt door Ackermann en Van Poppel in de sprint te verslaan. 'Dit is echt een overwinning van het gehele team', aldus de sympathieke Deen in het flashinterview.

'Dit is de manier waarop ik graag win. Iedereen van het team heeft enorm hard gewerkt vandaag. Ik beloofde Alex Kirsch om vandaag te winnen. Hij is gisteren namelijk vader geworden van een dochter en hij kon niet bij de geboorte zijn. Deze overwinning is dus voor Alex, zijn vrouw en hun nieuwe kindje. Een tweede cadeau in een paar dagen tijd', stelt een enorm dankbare Pedersen, die eind deze maand niet zal afreizen naar Australië voor het WK.

Pedersen had val Roglic niet in de gaten

'Ik verwachtte niet eigenlijk niet dat Roglic ging aanvallen op twee kilometer van de meet. Iedereen zat op de limiet. Het was daarom een enorm slimme zet van hem. Ackermann zat direct op zijn wiel, dat was knap', looft de wereldkampioen van 2019. 'Gelukkig had ik de energie om het gat te dichten', vervolgt de sterke sprinter van Trek-Segafredo.

Pedersen had tijdens zijn sprint niet in de gaten dat Roglic was gevallen. 'Ik hoorde het niet. Ik wilde na de finish eigenlijk naar hem toe gaan. Toen zag ik dat zijn kleding helemaal kapot was. Het is enorm jammer dat hij gecrasht is. Hij heeft al zo veel pech gekend dit jaar. Ik hoop dat het niet te erg is en dat hij voor de rode leiderstrui kan blijven meestrijden', steekt Pedersen zijn Sloveense collega een hart onder de riem.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws