Evenepoel rolt nieuw programma uit na Giro-drama: Ronde van Zwitserland, BK, geen Tour, wel WK Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel rolt nieuw programma uit na Giro-drama: Ronde van Zwitserland, BK, geen Tour, wel WK

Evenepoel rolt nieuw programma uit na Giro-drama: Ronde van Zwitserland, BK, geen Tour, wel WK

De geruchten blijken meer dan waar te zijn: Remco Evenepoel maakt zijn rentree in de Ronde van Zwitserland. De wereldkampioen zag vorige maand zijn roze droom in de Giro d'Italia uiteenspatten door een coronabesmetting. Evenepoel is voldoende hersteld om weer te koersen en doet ook het Belgisch kampioenschap aan. De Belg rijdt de tijdrit en de wegrit.

Soudal-Quick Step maakt op de ploegsite bekend dat er intensief overleg is geweest over het programma van Evenepoel. Na het Belgisch kampioenschap reist de Vuelta-winnaar van 2022 af naar het zomerse trainingskamp in Val di Fassa. Evenepoel gaat niet van start in de Tour de France en richt zijn pijlen op het wereldkampioenschap in Glasgow, waar hij zijn titel in de wegrit verdedigt.

Evenepoel: 'Ik denk dat de Ronde van Zwitserland een mooi startpunt is'

'Het is best een uitdaging geweest om mijn programma voor het restant van het seizoen samen te stellen', vertelt Evenepoel, die dit seizoen al zes zeges wist te boeken. 'Iedereen weet dat de Giro d'Italia mijn hoofddoel was. Wat daar gebeurde is ongelukkig, dus het was belangrijk om een mooi pad uit te stippelen met de ploeg. Ik denk dat de Ronde van Zwitserland een mooi startpunt is en het geeft me de mogelijkheid om te starten in een koers waar ik mooie herinneringen aan heb.'

Evenepoel wist vorig jaar namelijk de individuele tijdrit te winnen, iets wat hij ook ambieert op het Belgisch kampioenschap. 'Hopelijk neem ik goede benen mee uit Zwitserland en kan ik mijn nationale titel verdedigen in de tijdrit. Nadien gaan we zien wat ik in de wegrit kan bewerkstelligen. Het trainingskamp in Val di Fassa zal me ook goed doen, daar ik het een prachtige plek vind om te verblijven en te trainen. De voordelen van de hoogtestage kan ik weer meenemen richting het WK in augustus.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws