Nog eens bevestigd: Geen Roglic in Tourploeg Jumbo-Visma, Kelderman als reserve wel nauw betrokken Wielrennen
Wielrennen

Nog eens bevestigd: Geen Roglic in Tourploeg Jumbo-Visma, Kelderman als reserve wel nauw betrokken

Nog eens bevestigd: Geen Roglic in Tourploeg Jumbo-Visma, Kelderman als reserve wel nauw betrokken

Jumbo-Visma gaat een maand voor de Tour de France geen grote ingrepen doen in de beoogde selectie, zo heeft Merijn Zeeman nog maar eens bevestigd tegenover het Algemeen Dagblad. Dat betekent dat Sepp Kuss na de Giro d'Italia in principe ook naar de Tour gaat en dat er vooralsnog geen ruimte is voor Primoz Roglic en Wilco Kelderman.

Voorafgaand aan dit seizoen werden Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Steven Kruijswijk, Sepp Kuss, Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck, Christophe Laporte en Dylan van Baarle op papier gezet voor de Tour. Roglic zou met Kelderman als luxeknecht de Giro doen. De Sloveen won vorige week de Ronde van Italië, maar Kelderman zat na een crash in de Tirreno-Adriatico thuis.

De Nederlander werd gelinkt aan de Tour, maar is voorlopig eerste reserve. Daar had Kelderman al alle begrip voor. Zeeman benadrukt dat Kelderman wel nauw betrokken is bij het Tourtraject. 'Wilco gaat in het traject richting de Tour mee. Als we hem nodig blijken te hebben, kan hij er direct staan. We hebben een sterke bank. Dat geeft rust.'

Jumbo-Visma denkt aan Vuelta en Lombardije met Roglic

Voor Roglic volgt nu een periode van rust, vertelt Zeeman verder. De Sloveense Girowinnaar komt later dit jaar wel weer vol in beeld. 'Ik laat Primoz nu na de Giro even met rust. Daarna gaan we nieuwe plannen maken. Voor het seizoen hebben we met potlood ingevuld dat hij ook de Vuelta gaat rijden. Dat is dus zeker een reële optie. Primoz zou ook heel graag de Ronde van Lombardije willen rijden en winnen. Die kwaliteiten heeft hij ook zeker. We moeten het complete plaatje nog maken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws