Evenepoel snelt naar overwinning in tijdrit Belgium Baloise Tour Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel snelt naar overwinning in tijdrit Belgium Baloise Tour

Evenepoel snelt naar overwinning in tijdrit Belgium Baloise Tour

De tijdrit in de Baloise Belgium Tour is gewonnen door Remco Evenepoel. Op een kort en snel parcours was de Belg net iets sneller dan ploeggenoot Yves Lampaert. Evenepoel verstevigt daarmee zijn leidende positie in het algemeen klassement.

Een race tegen de klok in België op dag twee. Een biljartvlak stukje sprintrace van 11,2 kilometer. Nadat Evenepoel in de eerste etappe al een grote slag had geslagen in het klassement, was het de vraag of iemand hem op donderdag kon uitdagen in de rit tegen de klok. Met een voorsprong van 43 seconden was het van tevoren al duidelijk dat hij de leiderstrui wel in zijn bezit zou houden.

Frederik Frison zette namens Lotto Soudal al vroeg een sterke tijd neer. Met een gemiddelde snelheid van 54,65 kilometer per uur liet hij zien dat het een razendsnel parcours was. Even later wist landgenoot Rune Herregodts namens Sport Vlaanderen - Baloise daar nipt onder te duiken, maar ook zij wisten dat er nog een aantal grote namen moesten starten. Met wie ze wellicht geen rekening hadden gehouden, was het jonge talent Finn Fisher-Black (19 jaar). De Nieuw-Zeelander van Jumbo-Visma was één seconde sneller dan Herregodts, maar ook hij wist dat er nog wat favorieten moesten starten.

Favorieten strijden om dagzege

Philippe Gilbert is een grote naam die in België namens Lotto Soudal voor een klassement lijkt te gaan, maar hij lijkt wat explosiviteit kwijt en verloor al 22 seconden op Herregodts. Hij gaf na afloop van zijn tijdrit aan dat hij nog wel voor het klassement gaat: 'Alles is mogelijk voor de tweede plaats, maar Evenepoel is de favoriet.' Een volgende kanshebber voor een goed klassement was Yves Lampaert. De 30-jarige ploeg- en landgenoot van Evenepoel heeft in het verleden al eens bewezen dat hij goed tegen de klok kan rijden en had het tempo er goed in. Lampaert dook maar liefst vijftien seconden onder de tijd van Fisher-Black, wat zorgde voor een geheel nieuwe richttijd.

De enige die hem nog serieus kon bedreigen, leek Evenepoel te zijn. De 21-jarige renner van Deceuninck-Quick-Step liet woensdag zien dat hij in goede vorm was en trok die goede lijn door. Op het eerste tussenpunt was hij slechts één seconde langzamer dan zijn ploeggenoot. Evenepoel deed er in de slotkilometers alles aan om die achterstand in een winst om te zetten en met nog één kilometer te gaan, leken ze dezelfde tussentijd te hebben. Wie reed vervolgens de snelste slotkilometer? Dat was toch de jongste van de twee, die ruim twee seconden onder de tijd van Lampaert dook en daarmee zijn leiderstrui steviger om zijn schouders kreeg.

Uitslag etappe 2 en klassementen Baloise Belgium Tour 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws