Evenepoel spreekt van superdag: 'Voelde na 30 minuten de benen niet, dan weet je dat het zo'n dag is' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel spreekt van superdag: 'Voelde na 30 minuten de benen niet, dan weet je dat het zo'n dag is'

Evenepoel spreekt van superdag: 'Voelde na 30 minuten de benen niet, dan weet je dat het zo'n dag is'

Remco Evenepoel won vrijdag het WK tijdrijden. De Belg klopte Filippo Ganna en de verrassende Joshua Tarling. Na afloop vertelde de vanzelfsprekende blije Evenepoel in het flashinterview dat hij een superdag had.

Na de wereldtitel in de wegrit van 2022 pakt Evenepoel dit jaar de wereldtitel in de chrono, een bijzonder moment voor de Belg. 'Ik ben volgens mij de eerste Belg die wereldkampioen wordt in de tijdrit. Het is waanzinnig. Het WK tijdrijden was één van mijn belangrijkste doelen voor dit seizoen. Ik win dan ook nog eens op een lastig parcours voor een renner met mijn gewicht. Maar ik had een supergoede dag en kon het vasthouden tot het einde. Ik ben superblij.

'Ik kon harder rijden dan ik gedaan heb', vervolgt Evenepoel met een opmerkelijke uitspraak. 'Ik kon steeds tien, vijftien watt boven mijn pacing-plan rijden. 'Als je na dertig minuiten voelt dat je niet op de limiet zit en de benen niet voelt, dan weet je dat je één van die dagen hebt', doelt Evenepoel op een superdag.

Evenepoel: 'Alle uren op de tijdritfiets hebben zich uitbetaald'

'Ik wist dat ik bij het tweede tussenpunt sneller was dan Ganna en dat mijn terrein eraan zat te komen, met op en af. Maar ik moet zeggen dit laatste klimmetje was heel bruut. Het zette een extra mes in de benen in deze superzware tijdrit', zegt Evenepoel over het smerige kasseiklimmetje naar de finish in Stirling.

'De wegrit was helaas niet mijn parcours', komt Evenepoel desgevraagd nog even terug op de wegrit. 'Ik heb me echt op deze tijdrit gefocust en veel op de tijdritfiets getraind, wat zich vandaag echt heeft uitbetaald. Het resultaat mag er zijn met de wereldtitel', besluit Evenepoel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws