Evenepoel start donatiecampagne voor Marokko en doneert zelf 10.000 euro: 'Wil een verschil maken' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel start donatiecampagne voor Marokko en doneert zelf 10.000 euro: 'Wil een verschil maken'

Evenepoel start donatiecampagne voor Marokko en doneert zelf 10.000 euro: 'Wil een verschil maken'

Remco Evenepoel en zijn vrouw Oumi Rayane gaan zich samen inzetten voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Op sociale media deelde de Belgische wielrenner op maandagavond een video waarin hij en Oumi samen uitleggen dat ze een campagne zijn gestart voor het Rode Kruis Vlaanderen. Als je doneert, maak je daarnaast ook kans om een aantal authentieke koersitems van Remco Evenepoel te winnen.

De recente winnaar van de bergtrui en drie etappes in de Ronde van Spanje heeft samen met zijn vrouw alvast tienduizend euro gedoneerd voor hun eigen campagne, om hun intentie duidelijk te maken. 'Samen met jullie willen we een verschil maken voor de slachtoffers die getroffen zijn door de aardbeving in Marokko', aldus Evenepoel en zijn vrouw op Twitter.

Mensen die doneren maken bovendien kans op een aantal verzamelitems. Evenepoel stelt door hemzelf gebruikte koersitems beschikbaar voor de donateurs. Deze items zijn een gesigneerde koershelm, een gesigneerd koerspak en een paar gesigneerde koersschoenen. 'Als extraatje', zegt de Vlaamse wielrenner over die toevoeging.

Evenepoels vrouw heeft familie in Marokko

In de video geven Remco en Oumi aan dat ze nauw verbonden zijn met het land Marokko en dat ze daarom besloten hebben zich extra in te zetten voor de slachtoffers van de aardbeving. Een deel van de familie van Oumi woont namelijk in het gebied dat getroffen werd. Tijdens de Vuelta vroeg Evenepoel ook al extra aandacht voor de situatie door op het podium de Marokkaanse vlag te tonen met zijn ploeggenoten.

'We hopen samen, met jullie, een mooi bedrag in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Het bedrag dat jullie doneren, is niet belangrijk. Alle beetjes helpen. Hopelijk kunnen we zo samen het verschil maken voor deze mensen en hen helpen in deze moeilijke tijden', aldus het paar in de door hen gedeelde video.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws