Evenepoel trekt naar plek van horrorcrash in Lombardije: 'Ik voel niets speciaals' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel trekt naar plek van horrorcrash in Lombardije: 'Ik voel niets speciaals'

Evenepoel trekt naar plek van horrorcrash in Lombardije: 'Ik voel niets speciaals'

Remco Evenepoel heeft op zijn YouTube-kanaal een lange video gedeeld over de Ronde van Lombardije van zaterdag 7 oktober. De jonge Belg gunt zijn volgers een blik achter de schermen in de voorbereiding op het laatste Monument van het seizoen. Daags na il Lombardia trok Evenepoel ook nog met zijn echtgenote naar de Muro di Sormano, waar hij in 2020 een horrorcrash maakte.

Na zijn huiveringwekkende val in de Ronde van Lombardije op 15 augustus 2020 over de Muro di Sormano hing de carrière én het leven van Remco Evenepoel aan een zijden draadje. Hij brak zijn bekken, maar ook het botje waar je de hele dag op zit. 'Ik kon niet eens normaal op de wc gaan zitten, waardoor ik altijd iemand om hulp moest vragen', bekende Evenepoel enkele maanden geleden in een groot interview met de Lanterne Rouge Podcast. 'Als ik er nu aan terugdenk was dat een hele bizarre, harde tijd.'

In zijn meest recente video op YouTube laat Evenepoel zien hoe hij daags na de jongste editie van de klassieker een bezoekje bracht aan de plek van het onheil. Zijn echtgenote Oumi vergezelt hem. Het koppel merkt op hoe de sporen van zijn pedaal nog in het muurtje staan. 'Dat is wel gek he, dat die sporen er nog inzitten', zucht het echtpaar. Evenepoel tuurt het ravein in. 'F*ck man, er liggen nu echt wel veel meer stenen.'

Evenepoel 'voelt niets speciaals' bij de Muro di Sormano

Wanneer Evenepoel zijn gezicht wegdraait van de plek van het onheil, geeft hij nog een paar woorden mee. 'Het is wel diep hè.' Oumi vraagt vervolgens wat voor een gevoel deze plek oproept bij haar echtgenoot. 'Niets speciaals. Het valt wel mee', mompelt Evenepoel tegen zijn vrouw.' Die op haar beurt vraagt of er echt geen emotionele waarde aan deze plek zit. 'Neu, ca va', antwoordt de renner. 'Hier besef je hoeveel geluk je gehad hebt', vult Oumi aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws