Van Aert trekt naar Colombia: Belg neemt in november deel aan Giro del Rigo Wielrennen
Wielrennen

Van Aert trekt naar Colombia: Belg neemt in november deel aan Giro del Rigo

Van Aert trekt naar Colombia: Belg neemt in november deel aan Giro del Rigo

Wout van Aert geniet momenteel van een welverdiende vakantie, maar heeft ook al plannen op korte termijn. De Belg van Jumbo-Visma maakt in november de reis naar Colombia, waar hij op 12 november deel zal nemen aan de Giro del Rigo. Dit is een evenement van collega-prof Rigoberto Uran.

Uran kondigt de komst van Van Aert vol trots aan op zijn Instagram, wat de coureur van Jumbo-Visma op zijn beurt weer deelde. 'Welkom in mijn land, maat', schreef de Colombiaan, die afgelopen jaar Tadej Pogacar wist te strikken voor zijn evenement. Op 12 november hebben wielerliefhebbers de mogelijkheid om 90 of 160 kilometer af te leggen in het Zuid-Amerikaanse land.

De afgelopen jaren maakt Colombia steeds meer naam als bestemming voor wielerprofs in de wintermaanden. Zo ging Annemiek van Vleuten maar al te graag naar het land, waar ook andere profs als Tom Dumoulin, Koen Bouwman en Jan Hirt naartoe trokken. Laurens ten Dam was ook al meermaals daar. Voor Van Aert, die zijn seizoen begin oktober eindigde op het WK gravel, wordt het zijn eerste reis naar Colombia.

Wat zegt Colombia-reis over crossseizoen Van Aert?

Het is nog niet duidelijk wat de deelname in Colombia in het midden van november zegt over het crossseizoen van Van Aert. De Belg rijdt natuurlijk wel enkele wedstrijden, maar momenteel leeft de verwachting dat dat in ieder geval niet voor het einde van november zal zijn. Met de deelname aan de Giro del Rigo wordt dat min of meer bevestigd, al is het niet duidelijk hoe lang Van Aert in het land in Zuid-Amerika zal vertoeven.

Afgelopen seizoen begon Van Aert zijn crosswinter op 4 december in Antwerpen, waar hij destijds tweede werd. Zijn laatste wedstrijd op de veldritfiets was het WK in Hoogerheide, begin februari. In totaal won hij afgelopen crosswinter negen wedstrijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws