Evenepoel versus Van Aert: Belgische verkiezing Flandrien 2020 is een spannende tweestrijd Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel versus Van Aert: Belgische verkiezing Flandrien 2020 is een spannende tweestrijd

Evenepoel versus Van Aert: Belgische verkiezing Flandrien 2020 is een spannende tweestrijd

De Belgische wielrenner van het jaar, zoals de Flandrien 2020 in plat Nederlands wordt vertaald is vrijdagavond een strijd tussen Remco Evenepoel en Wout van Aert. Laatstgenoemde is door de afwezigheid van Evenepoel in de grote rondes dit jaar de favoriet.

Ook het organiserende medium Het Nieuwsblad noemt Wout van Aert de topfavoriet. ‘Het is dit keer zoals met Milaan-Sanremo, of de Ronde van Vlaanderen: ook hier is Wout van Aert duidelijk de topfavoriet. Of hebben de negen zeges van Evenepoel het profpeloton dermate geïnspireerd dat ze hem boven Van Aert zetten?’

Greg van Avermaet (35) gaat voor Wout. De Greg heeft de prijs zelf zes keer binnen gesleept en ziet een zevende keer nog wel zitten. ‘Als afronding van mijn carrière’, aldus de olympische kampioen van Rio de Janeiro 2016 in het Nieuwsblad. ‘Flandrien worden, betekent dat je een heel goed seizoen maakte. Wint Evenepoel dit keer opnieuw niet, dan kan mijn record nog wat langer standhouden. Niet voor lang dan, omdat als hij eenmaal eraan begint, net zo goed tien Flandriens op een rij kan pakken.’

'We zullen nooit weten wat het jaar van Evenepoel was geworden zonder einde in een Lombardisch ravijn.'

Het Nieuwsblad

Vorig jaar won Van Aert deze verkiezing nipt. Vóór toen nog neoprof Remco Evenepoel, die slechts één puntje minder kreeg. Dit jaar wonnen negen verschillende Belgische renners zestien overwinningen in de WorldTour. 'En helaas zullen we nooit weten wat het jaar van Evenepoel exact was geworden zonder dat bruuske einde in een Lombardisch ravijn', sipt de organisatie (en de hele wielerwereld). Van Aert reed een fenomenaal 2020 met zes overwinnigen, waaronder vijf WorldTour-overwinningen. Daar bovenop nog zilver op het WK tijdrijden en de weg.

Bij de vrouwen is er ook een tweestrijd: Jolien D’hoore versus Lotte Kopecky. Omdat corona zorgde voor afgelasting van bijna alle topwedstrijden bij de jeugd wordt dit jaar geen Jonge Flandrien uitgereikt. Een gala met alle tierlantijnen komt er niet. Karl Vannieuwkerke presenteert vrijdagavond (vanaf 20:30 uur live) deze verkiezing op Sportwereld.be.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news