Ewan remonteert Groenewegen in GP Fourmies, Jakobsen en De Lie betrokken bij valpartij Wielrennen
Wielrennen

Ewan remonteert Groenewegen in GP Fourmies, Jakobsen en De Lie betrokken bij valpartij

Ewan remonteert Groenewegen in GP Fourmies, Jakobsen en De Lie betrokken bij valpartij

Caleb Ewan heeft de GP Fourmies gewonnen. De Australiër klopte Dylan Groenewegen in de sprint, nadat onder andere Fabio Jakobsen en Arnaud De Lie door een val niet mee konden sprinten. Taco van der Hoorn zat in de vroege vlucht, maar moest zich op vier kilometer van de aankomst gewonnen geven.

Naast al het wielergeweld in Spanje en Canada stond zodat ook de GP Fourmies op het programma. Op de erelijst van deze Franse ééndagswedstrijd staan met Elia Viviani, Pascal Ackermann en Nacer Bouhanni de laatste jaren enkel sprinters. Toch is het parcours allesbehalve vlak te noemen. Zeker in het eerste deel van de wedstrijd zitten enkele pittige kuitenbijters, vanaf de plaatselijke rondes op zo'n 45 kilometer van het einde beginnen vermindert de lastigheidsgraad wat.

Met Groenewegen, Jakobsen en het Lotto Soudal-duo Ewan en De Lie stonden heel wat snelle mannen aan de start in Forumies. De verwachting was dan ook dat we een gecontroleerde wedstrijd zouden krijgen die eindigde op een groepssprint.

Sprintersploegen controleren vlucht met Van der Hoorn

Taco van der Hoorn, Louis Blouwe, Milan Fretin, Maxime Jarret en Nicolas Debeaumarché vormden samen de vroege vlucht. Lotto Soudal wilde belangrijke punten scoren in de strijd om het behoud in de WorldTour en zette Brent Van Moer op kop van het peloton. De voorsprong schommelde rond de twee minuten, het zou moeilijk worden voor de kopgroep om uit de greep van het peloton te blijven.

Voor Jarret ging het vooraan te snel en zo werden de vijf vluchters er vier. Het peloton volgde op 30 kilometer van de aankomst op een dikke minuut. Ook Quick Step-Alpha Vinyl, AG2R Citroën Team en Uno-X zetten een mannetje bij op de kop van het peloton en zo kwam de grote groep kwam langzaamaan dichterbij.

Kopgroep vindt tweede adem, maar moet zich toch gewonnen geven

Op tien kilometer van de aankomst, toen het verschil met de koplopers nog een handvol seconden bedroeg, probeerde Sandy Dujardin het met een uitval. De koplopers, waar Fretin ondertussen de rol had moeten lossen, vonden hun tweede adem en pakten weer enkele seconden bij. Dujardin waaide vanzelf terug, het werd met nog zes kilometer te gaan het peloton tegen de drie leiders.

Lotto Soudal wilde deze kans op de zege en de nodige punten niet laten ontglippen en deed er alles aan om de drie vluchters terug te halen. Op iets minder dan vier kilometer van de meet had het peloton de vluchters dan toch gegrepen, we konden ons opmaken voor een massasprint.

Een massasprint werd het uiteindelijk niet, want op drie kilometer van de aankomst werd er massaal gevallen. De Lie ging tegen de grond, ook Jakobsen werd gesignaleerd bij de valpartij. Daardoor werd het een sprintduel tussen Ewan en Groenewegen, waarbij de Australiër die laatste nog kon remonteren.

Uitslag GP Fourmies 2022

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws