Ewan pakt in GP Fourmies belangrijke punten voor Lotto Soudal: 'Hopelijk leidt het tot behoud' Wielrennen
Wielrennen

Ewan pakt in GP Fourmies belangrijke punten voor Lotto Soudal: 'Hopelijk leidt het tot behoud'

Ewan pakt in GP Fourmies belangrijke punten voor Lotto Soudal: 'Hopelijk leidt het tot behoud'

Caleb Ewan heeft in de GP Fourmies niet teleurgesteld. De sprinter van Lotto Soudal moest samen met medekopman Arnaud De Lie voor UCI-punten zorgde en deed dat met een overwinning met verve. In het flashinterview reageerde Ewan dan ook opgewekt.

Lotto Soudal stond met twee topfavorieten aan de start en nam dan ook meteen hun verantwoordelijkheid toen er op de kopgroep gejaagd moest worden. Onder andere Brent Van Moer deed zijn deel van het werk op kop van het peloton. 'Het team heeft het echt fantastisch gedaan. We werden gedwongen om al heel vroeg op kop te gaan rijden, maar mijn ploegmaats waren echt supersterk en hadden alles onder controle. Ze hebben het perfect gedaan voor mij', zo opent Ewan.

Ewan looft lead-out van De Buyst

In de aanloop naar de sprint kwam De Lie wel ten val, waardoor de boel wat ontregeld was. Lotto Soudal kwam in het slot misschien ook een mannetje tekort. 'Jasper (De Buyst, Ewan's lead-out, red.) moest echt al heel vroeg op kop komen, maar hij deed het geweldig door gebruik te maken van andere renners. Uiteindelijk zette hij me perfect af op tweehonderd meter van de aankomst, dus ik hoef je niet te vertellen dat hij een heel lange beurt voor zijn rekening nam. Ik denk niet dat ik zonder hem had kunnen winnen, dus ik moet hem echt bedanken. En de rest van het team uiteraard ook.'

De overwinning van Ewan betekent ook meteen het binnenhalen van UCI-punten. Door de tweede plaats van Dylan Groenewegen scoort echter ook Team BikeExchange-Jayco, concurrent van Lotto Soudal in de strijd om het behoud, punten. Toch onthoudt Ewan vooral het positieve. 'Het is geen geheim dat we momenteel tegen degradatie strijden zijn en dat we op jacht zijn naar punten. Eendagswedstrijden tellen meestal voor veel punten, dus ik ben blij dat ik het team wat punten kan bezorgen en hopelijk leidt het tot behoud in de WorldTour', aldus Ewan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws