Ex-winnaar Stybar staat door ziekte met vraagtekens aan de start in Strade Bianche Wielrennen
Wielrennen

Ex-winnaar Stybar staat door ziekte met vraagtekens aan de start in Strade Bianche

Ex-winnaar Stybar staat door ziekte met vraagtekens aan de start in Strade Bianche

Jayco AlUla heeft de ploeg voor Strade Bianche rond. Het Australisch/Saoedische team staat met een vrijbuitersteam aan de start van de Italiaanse WorldTour-wedstrijd in Toscane. Jan Maas is ook van de partij.

Met Zdenek Stybar heeft Jayco AlUla een ex-winnaar (2015) in de gelederen, maar de man uit Tsjechië zal met wat vraagtekens aan de start staan. 'Strade Bianche is voor mij een speciale wedstrijd, deels door het Toscaanse landschap', stelt de crosser.

'Bij de eerste verkenning werd ik al verliefd op deze koers. Ik weet door ziekte niet precies hoe de conditie zal zijn, maar zal er alles uit proberen te halen', meldt Stybar. 'Ik ben nog herstellende van een korte trainingsstop doordat ik een paar dagen ziek ben geweest.'

Ploegleider Matthew Hayman vult aan. 'Het is mooi dat we met twee Italiaanse renners - waaronder nationaal kampioen Filippo Zana - het Italiaanse jaar aan kunnen vatten. Zdenek heeft natuurlijk mooie herinneringen aan deze wedstrijd, maar het niveau ligt hoog. We zullen agressief koersen, maar moeten tegelijkertijd waakzaam zijn voor de beslissende momenten.'

Selectie Jayco AlUla Strade Bianche 2023

Zdenek Stybar
Alessandro de Marchi
Filippo Zana
Jan Maas
Chris Juul-Jensen
Felix Engelhardt
Alexandre Balmer


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws