Jan Maas

Dit is de pagina van Jan Maas, een Nederlands wielrenner van Team Jayco AlUla. Hij staat vooral bekend om zijn knechtwerk bij de Australische ploeg maar is ook een belangrijke pion in de nationale selectie van Koos Moerenhout. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Maas en houdt tevens zijn biografie bij.

Jan Maas

Geboren op 16 februari 1996 in Bergen op Zoom, Maas deed zijn eerste stappen in het wielerpeloton bij Rabobank Development Team. Na twee seizoenen bij de formatie vertrok hij naar SEG Racing Academy, de Nederlandse opleidingsploeg waar hij onder anderen Fabio Jakobsen en Cees Bol tegenkwam. Na zich hier te ontwikkelen reed hij in 2018 als stagiair bij Lotto-Jumbo. Tot een contract kwam het echter niet, waardoor hij vertrok naar Leopard Pro Cycling. Na voldoende indruk te hebben gemaakt bij de Luxemburgse formatie kreeg Maas de kans van zijn leven aangeboden.

Team BikeExchange-Jayco klopte aan bij de lange Nederlander. Zij zagen potentie in de veelzijdige renner. Bij de Australische ploeg stond zijn eerste jaar in de WorldTour vooral in teken van wennen aan het niveau. Hij werd vooral ingezet in de klassiekers en de eendagskoersen in het najaar, maar ging ook mee naar kleinere etappekoersen. Maas werd, tot verrassing van velen, opgeroepen voor zowel het EK als het WK door bondscoach Moerenhout. Vooral in München was Maas belangrijk, die oud-ploeggenoot Jakobsen hielp aan winst in de wegwedstrijd van het Europees kampioenschap.

Ook in 2023 werd de Brabander geselecteerd voor de Nederlandse selectie. Zeker trainingsmakker Mathieu van der Poel heeft Maas graag in zijn gelegenheid ploeg op kampioenschappen, waardoor Maas ook aanwezig was in Glasgow. Hij wist de koers niet uit te rijden, maar hield vriend Van der Poel wel aan de regenboogtrui. In dat jaar reed Maas, tot in de diepe finale nog vooruit in Milaan-Sanremo, de Vuelta: zijn eerste grote ronde die hij gehavend uit wist te rijden

Jan Maas Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties