Faulkner kletst Vollering op puist uit het wiel en soleert naar zege in Vuelta Femenina, Vos pakt leiderstrui Wielrennen
Wielrennen

Faulkner kletst Vollering op puist uit het wiel en soleert naar zege in Vuelta Femenina, Vos pakt leiderstrui

Faulkner kletst Vollering op puist uit het wiel en soleert naar zege in Vuelta Femenina, Vos pakt leiderstrui

Kristen Faulkner heeft woensdagmiddag de vierde etappe in de Vuelta Femenina gewonnen. Na een bijzonder snelle waaieretappe van 142,3 kilometer tussen Molina de Aragon en Zaragoza soleerde de 31-jarige Amerikaanse van EF Education-EasyPost naar de zege.

Woensdag kregen de sprinters nog maar eens een kans in een etappe die bijna volledig in dalende lijn gingen. De renners daalden in de vierde etappe bijna duizend (!) meter, met enkele kleine hupjes onderweg. Er lag geen enkele serieuze beklimmingen onderweg en dus was het een ideale kans voor de snelle rensters in het peloton. Maar draaide dat weer even anders uit!

Al na minder dan dertig kilometer totale chaos. De wind besliste anders over de op papier rustige etappe en blies in de gunstige richting voor waaiers. In en rond Zaragoza trok SD Worx-ProTime het volledig op de kant om Demi Vollering en rode trui Blanka Kata Vas in een goede positie te houden en toen ze achter zich keken, waren er maar twintig renners die in hun wiel volgden. Toppers als Marianne Vos (Visma | Lease a Bike) en ploegmate Riejanne Markus, ritwinnares Alison Jackson (EF Education-EasyPost), de Italiaanse Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek), de Poolse Katarzyna Niewiadoma (Canyon//SRAM Racing) en de Franse Juliette Labous (dsm-firmenich PostNL) hadden zich echter niet laten verrassen.

Lees verder onder de video.

Mavi Garcia en Gaia Realini mogen klassementsambities opbergen, Faulkner wint solo

Wie werd dan wel op serieuze achterstand gezet? Wel, Spaans kampioen Mavi Garcia (Liv AlUla Jayco), voormalige rodetruidrager Gaia Realini (Lidl-Trek), favorieten Liane Lippert (Movistar) en Charlotte Kool (dsm-firmenich PostNL) en Grace Brown (FDJ-Suez). Het viertal kreeg ondanks het beulenwerk van hun ploegen een optater van jewelste en volgden al op meer dan anderhalve minuut van de omvangrijke kopgroep. Daar kreeg rode trui Vas het even lastig, maar haar vier ploegmaats, onder wie Europees kampioene Mischa Bredewold en de Zwitserse Marlen Reusser, brachten haar opnieuw terug.

Met de meet in zicht werden de eerste demarrages geplaatst. Eerst maakte Bredewold gebruik van een snelle bochtensectie om er vanonder te muizen, nadien ging Kristen Faulkner met Vollering er vandoor. Vos, die door haar winst bij de tussensprint in de virtuele rode trui reed, besefte het gevaar en ging achter het duo aan. De Amerikaanse ging echter als een bezetene tekeer en loste Vollering zowaar bergop. Ook Longo Borghini kreeg het gaatje niet dicht en dus was Faulkner gaan vliegen.

Donderdag staat de eerste aankomst bergop op het programma. De dames hebben er vier dagen op moeten wachten, maar meteen krijgen we ook een rit van formaat door de bergen. Onderweg twee cols van de tweede categorie en met name de laatste zal voor verschillen zorgen. De klim naar Alto del Fuerte in Jaca is niet lang, maar wel steil en zal hoe dan ook een schifting veroorzaken in het klassement. Een eerste echte kans voor Demi Vollering? Daar lijkt het wel op!

Uitslag rit 4 Vuelta Femenina 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws