Wat een klasse: Marianne Vos duldt in massaspurt derde rit Vuelta Femenina van niemand tegenstand Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Wat een klasse: Marianne Vos duldt in massaspurt derde rit Vuelta Femenina van niemand tegenstand

Wat een klasse: Marianne Vos duldt in massaspurt derde rit Vuelta Femenina van niemand tegenstand

Marianne Vos heeft dinsdagnamiddag de derde etappe in de Vuelta Femenina naar haar hand gezet. De 36-jarige Nederlandse van Visma | Lease a Bike was na 130,2 kilometer tussen Lucena del Cid en Teruel de snelste in een massasprint. Hongaars kampioene Blanka Kata Vas (SD Worx-ProTime) behield haar rode leiderstrui.

De derde etappe kon in principe meerdere kanten op. De rit was zwaarder dan de tweede etappe, met meer hoogtemeters. Dat inspireerde echter bijzonder weinig rensters om een vroege ontsnappingspoging op touw te zetten. Enkel thuisrijdster Mireia Benito (AG Insurance-Soudal) ondernam iets en ging de volledige etappe solo in de aanval.

De enige officiële klim van de dag, de Alto Fuente de Rubielos (5,9 kilometer aan 6,4 procent) lag halverwege de koers en zorgde wel voor wat opwinding. Het tempo werd flink de hoogte ingejaagd en rappe rensters, zoals ritwinnares Alison Jackson (EF Education-EasyPost) of Lizzie Deignan (Lidl-Trek) hadden moeite om hun wagonnetje aan te haken. Daarna was het nog niet gedaan met de verticale meters. Het glooide en rolde door naar finishplaats Teruel. Grace Brown (FDJ-Suez), de winnares van Luik-Bastenaken-Luik, ging tevens in haar eentje op zoek naar de soliste vooraan, die weliswaar meer dan vier minuten voor lag. Door die grote voorsprong zag de 31-jarige Australische al snel het nutteloze van haar onderneming in en liet ze zich opnieuw inlopen.

Lees verder onder de video.

Spaanse soliste strand in laatste tien kilometer, Vos wint met overmacht

De tempoversnelling zorgde ervoor dat het peloton al een minuutje van zijn achterstand af knabbelde, maar van een georganiseerde achtervolging was geen sprake. Zowel Nederlands kampioene Demi Vollering als Europees kampioene Mischa Bredewold plaatsten een versnelling, weliswaar zonder succes. Visma | Lease a Bike nam het peloton in dienst van Marianne Vos op sleeptouw en kreeg Benito in de laatste tien kilometer in het vizier. Ook dsm-firmenich PostNL deed in functie van Charlotte Kool haar duit in het zakje en in Teruel konden de sprintsters die een bergje over konden het uitvechten.

Net als gisteren was het opnieuw wonden likken in de slotfase. Thalita De Jong van Lotto-Dstny schoof hard tegen het asfalt en moest even bekomen, waardoor er nog maar een klein groepje over bleef. In de laatste oplopende kilometer rolde Riejanne Markus de rode loper uit voor Vos, die met wat positionering ideaal geplaatst zat. In de sprint zelf stond er gewoonweg geen maat op de ervaren Nederlandse.

Woensdag krijgen de sprinters nog maar eens een kans in een etappe die bijna volledig in dalende lijn gaat. De renners dalen in de vierde etappe bijna duizend (!) meter, met enkele kleine hupjes onderweg. Geen enkele serieuze beklimmingen onderweg en dus is dit een ideale kans voor snelle rensters in het peloton. Goede kans dat we weer een battle tussen Marianne Vos en Charlotte Kool krijgen!

Uitslag etappe 3 Vuelta Femenina 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws