Favorieten etappe 3 Critérium du Dauphiné 2024 | Copy-paste, maar kijk uit voor revanche-gevoelens! Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 3 Critérium du Dauphiné 2024 | Copy-paste, maar kijk uit voor revanche-gevoelens!

Favorieten etappe 3 Critérium du Dauphiné 2024 | Copy-paste, maar kijk uit voor revanche-gevoelens!

Een lekkere rit voor de punchers, maar dan wel die met iets meer sprintvezels in de benen. Opnieuw op dag drie van het Critérium du Dauphiné? Zou zomaar eens kunnen! Opnieuw geen al te steile beklimmingen, en een finale die lijkt op die van maandag. In de Leiderstrui beschouwt voor.

Parcours etappe 3 Critérium du Dauphiné 2024

Favorieten etappe 3 Critérium du Dauphiné 2024 | Copy-paste, maar kijk uit voor revanche-gevoelens!

Zoals gezegd is het klimmen geblazen op dag drie, maar nooit echt heel zwaar. Lopertjes, noemen ze dat in het peloton. Vijf gecategoriseerde beklimmingen, met de laatste drie allemaal aan dik vijf procent gemiddeld. Een percentage waar de gemiddelde wielertoerist zich op kan stukbijten, maar anno 2024 heb je normaliter meer nodig om de goed klimmende sprinters los te rijden.

Finishen doen de renners uiteindelijk op Les Estables, een beklimming van 3,8 kilometer aan 5,2 procent. Deze is vrij regelmatig te noemen, dus voor de echte specialisten zal het vermoedelijk nog een hele klus worden om schifting door te voeren. Het is de eerste keer in de recente geschiedenis dat we hier aankomen, dus vergelijkingspunten hebben we niet echt.

Beklimmingen
22,1 km: Côte d'Augerolles (2,6 km a 5,2%)
87,6 km: Côte de Saint-Victor-sur-Arlanc (3,1 km a 9,4%)
125,0 km: Côte de Retournac (3,2 km a 5,4%)
147,1 km: Côte de Valogeon (2,0 km a 5,2%)
181,7 km: Les Estables (3,8 km a 5,2%)

Tijden
Start: 12.35 uur
Finish: rond 17.00 uur

Weer etappe 3 Critérium du Dauphiné 2024

Op maandag nog dichte mist aan de streep, dinsdag vermoedelijk wat beter weer. Met een temperatuur van zo'n 18 graden zal het bij de start vanuit Celles-sur-Durolle al goed toeven zijn. Het zonnetje steekt er aan de finish in Les Estables misschien nog heel even doorheen, met eenzelfde temperatuur en de wind die amper blaast.

Favorieten etappe 3 Critérium du Dauphiné 2024

We pakken de top tien van rit twee erbij en drukken op copy en paste? Magnus Cort Nielsen toonde in ieder geval aan dat hij op dergelijke aankomsten niet zomaar losgereden kan worden door de grote klassementsploegen. De Deen draagt dinsdag tevens het geel en zal er graag een dubbelslag van maken voor Uno-X. Dat won op 1, 2 én 3 juni een rit en zal dus wel initiatief durven nemen.

BORA-hansgrohe was op dag twee de ploeg die met Israel-Premier Tech initiatief nam in de achtervolging. BORA deed dat voor Primoz Roglic, die met plek twee net te kort kwam. De Sloveen zal het ongetwijfeld nog eens willen proberen. Dat geldt ook voor Israel, dat met Dylan Teuns slechts zesde werd, maar in deze finale misschien wel nét iets meer kans ziet.

roglic
Primoz Roglic

Bij Visma | Lease a Bike werden ze derde met Matteo Jorgenson, al is de vraag of de Killer Bees in zo'n etappe willen controleren. Als het nog bij elkaar is, is de Amerikaan wel explosief genoeg. Dat geldt ook voor Giulio Ciccone (Lidl-Trek), Oier Lazkano (Movistar) en Romain Grégoire (Groupama-FDJ), die zich alle drie van voren toonden in de tweede etappe.

Mannen die niet meededen om de dagzege op dag twee, kunnen dat misschien wel op dag drie. Denk aan Ciccone's teamgenoot Tao Geoghegan Hart, de explosieve en sterke Juan Ayuso bij UAE en ook Remco Evenepoel en Ilan Van Wilder (Soudal-Quick Step) moeten beter kunnen dan hun daguitslagen in de marge van maandag. Andreas Kron (Lotto-Dstny) en Neilson Powless (EF) komen dan misschien ook in beeld.

Wie zijn volgens In de Leiderstrui de favorieten voor etappe 3 Critérium du Dauphiné 2024?

Topfavoriet: Magnus Cort Nielsen (Uno-X)
Outsiders: Primoz Roglic (BORA-hansgrohe), Matteo Jorgenson (Visma | Lease a Bike), Romain Grégoire (Groupama-FDJ) en Giulio Ciccone (Lidl-Trek)
Long shots: Dylan Teuns (Israel-Premier Tech), Oier Lazkano (Movistar), Tao Geoghegan Hart (Lidl-Trek), Juan Ayuso (UAE-Team Emirates) en Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step)

Poll

Wie wint de derde etappe in het Critérium du Dauphiné?

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news