Favorieten etappe 4 Critérium du Dauphiné 2023 | Individuele tijdrit gaat grote verschillen in klassement veroorzaken Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 4 Critérium du Dauphiné 2023 | Individuele tijdrit gaat grote verschillen in klassement veroorzaken

Favorieten etappe 4 Critérium du Dauphiné 2023 | Individuele tijdrit gaat grote verschillen in klassement veroorzaken

Op de vierde dag van het Critérium du Dauphiné beweegt de karavaan zich langzaam richting de Alpen, maar niet voordat er een redelijk lange individuele tijdrit wordt afgewerkt! De specialisten van het vak mogen 31,1 kilometer lang hun vermogens aanspreken en gebruiken. In de Leiderstrui praat je helemaal bij!

Parcours etappe 4 Critérium du Dauphiné 2023

Favorieten etappe 4 Critérium du Dauphiné 2023 | Individuele tijdrit gaat grote verschillen in klassement veroorzaken

Helemaal vlak is de tijdrit niet en dus zullen ook de heuvelspecialisten en de klassementsrenners hun handjes dichtknijpen. Vanuit de start in Cours begint vrijwel gelijk de Col de la Croix Couverte (2,2 km a 4,7 procent), alvorens er een korte afdaling wacht. Na een korte lancering richting Mars (300 meter a 6,4 procent), waar ook de eerste tussentijden worden opgenomen, mag er even relatief worden uitgepuft op een vlak stuk.

Lang duurt dat echter niet, want vanaf de tweede tijdsmeting loopt de weg bijna tien kilometer vals plat omhoog. Het zijn zeker niet de percentages die de renners in de Alpen gaan betwisten, maar het is bijna zeker dat een aantal hoge heren zichzelf gaan opblazen. De laatste kilometer is het steilst en vereist dus nog een lichte punch richting de wachtende glorie.

Favorieten etappe 4 Critérium du Dauphiné 2023 | Individuele tijdrit gaat grote verschillen in klassement veroorzaken

Tijden
Start eerste renner: 13:30 uur
Finish laatste renner: ongeveer 16:40 uur

Weer etappe 4 Critérium du Dauphiné 2023

Het wordt heerlijk tijdritweer in Oost-Frankrijk, al zullen de renners het wellicht net wat te warm vinden. De gehele dag is er geen wolkje te spotten en wordt het 27 graden Celsius. Over de wind(stilte) hoeven we het niet eens te hebben.

Favorieten etappe 4 Critérium du Dauphiné 2023

Een tijdrit met af en toe een kort heuveltje, dan kom je meteen bij Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) als topfavoriet uit. De Deense Tourwinnaar zal deze dag rood omcirkeld hebben in zijn agenda, want het is de ideale kans om zijn naaste concurrenten in het klassement op afstand te rijden. Vingegaard won eerder dit jaar al de individuele tijdrit in O Gran Camiño.

Het grootste gevaar voor Vingegaard lijkt van de absolute specialisten te komen. Rémi Cavagna (Soudal-Quick Step) en Benjamin Thomas (Cofidis) weten wel hoe je een race tegen de klok moet afwerken. Beide heren zullen ook nog eens worden aangemoedigd door het Franse publiek en kunnen daar wellicht wel wat extra energie uit halen. We hebben in de Giro d'Italia gezien wat de Sloveense steun met Primoz Roglic (Jumbo-Visma) deed...

Benjamin Thomas
Benjamin Thomas

Je zal maar erkend hardrijder zijn en toch nog nooit een zege in de WorldTour hebben geboekt. Het is het lot van Mikkel Bjerg (UAE-Team Emirates). De Deen kwam talloze keren dichtbij en werd driemaal wereldkampioen tijdrijden bij de beloften, maar het dubbeltje viel op het hoogste niveau voorlopig niet zijn kant op. Misschien lukt het nu, of kunnen Lawson Craddock (Team Jayco AlUla), Fred Wright (Bahrain Victorious), Nils Politt (BORA-hansgrohe) en Nelson Oliveira (Movistar) een zeldzame tijdritzege pakken?

Eerlijk is eerlijk, zoveel absolute specialisten zijn er niet in de Dauphiné van 2023. Dat feit maakt een goede klassering van klassementsrenners aannemelijker. Matteo Jorgenson (Movistar), Carlos Rodríguez en Daniel Felipe Martínez (beiden INEOS Grenadiers) hebben in dat geval de grootste kans op een goed resultaat. Ook een Julian Alaphilippe (Soudal-Quick Step) in vorm kan zomaar hoog eindigen en Christophe Laporte (Jumbo-Visma) uit de leiderstrui rijden. Vergeet trouwens niet dat Jorgenson voor ploeggenoot Oliveira eindigde in de heuvelachtige tijdrit van de Ronde van Romandië. Voor ploegmaat Enric Mas (Movistar), Jai Hindley (BORA-hansgrohe), Adam Yates (UAE-Team Emirates), Mikel Landa (Bahrain Victorious), David Gaudu (Groupama-FDJ), Richard Carapaz (EF-Education EasyPost), Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) en Ben O'Connor (AG2R Citroën Team) wordt het zaak om de schade te beperken. Kunnen zij binnen de minuut van Vingegaard eindigen?

Favorieten etappe 4 Critérium du Dauphiné 2023, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) en Rémi Cavagna (Soudal-Quick Step)
Schaduwfavorieten: Benjamin Thomas (Cofidis), Mikkel Bjerg (UAE-Team Emirates), Matteo Jorgenson (Movistar) en Lawson Craddock (Team Jayco AlUla)
Longshots: Christophe Laporte (Jumbo-Visma), Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step), Nelson Oliveira (Movistar), Carlos Rodríguez, Daniel Felipe Martínez (beiden INEOS Grenadiers), Adam Yates (UAE-Team Emirates), Fred Wright (Bahrain Victorious) en Nils Politt (BORA-hansgrohe)

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news