Matteo Jorgenson

Dit is de pagina van Matteo Jorgenson. De Amerikaan is enkel op de weg actief. Jorgenson pakte afgelopebn seizoen al heel vroeg in het jaar zijn eerste twee profzeges en ook tijdens het voorjaar en de Tour reed hij zich in de kijker. Het leverde hem een transfer op naar Jumbo-Visma. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Albanese en houdt tevens zijn biografie bij.

Matteo Jorgenson
Matteo Jorgenson

Meteen prijs voor Jorgenson in zijn allereerste rittenkoers van het seizoen

Matteo Jorgenson begon het seizoen met een knaller in de Ronde van Oman. De 24-jarige Amerikaan was in de derde rit veruit de sterkste en won voor  Mauri Vansevenant van Soudal-Quick Step. In de afsluitende rit was de Belg wel de snelste voor de Amerikaan, die de eindzege met een miniem verschil van een seconde veilig stelde. 

Na een sterk seizoensbegin mikte Jorgenson ook op het voorjaar. Het openingsweekend draaide alvast uit op een sisser: Jorgenson eindigde als achttiende in de Omloop Het Nieuwsblad en als 65e in Kuurne-Brussel-Kuurne. In Parijs-Nice, zijn tweede rittenkoers van het seizoen, verliep dan weer wel lekker. De jonge Amerikaan reed in vier ritten naar de top twaalf en werd achtste in het eindklassement op meer dan drie minuten van winnaar Tadej Pogacar. 

Opnieuw verschoof de focus van Jorgenson naar de klassiekers, waarin hij zich wel liet merken. De man van Movistar eindigde als vierde in de E3 Saxo Classic op een kleine halve minuut van de grote drie Pogacar-Van Aert-Van der Poel. De Belg won uiteindelijk na een machtssprint, maar moest de zege in de Ronde van Vlaanderen wel aan Pogacar laten. In Vlaanderens Mooiste reed Jorgenson ook naar een top tien plaats, hij werd er negende. Jorgenson had door zijn veelzijdigheid al heel wat interesse opgewekt en onder meer INEOS-Grenadiers, Soudal Quick-Step en UA Team Emirates wilden de alleskunner binnenhengelen.

Strijd met Woods op de Puy de Dôme

Het constante seizoen van de Amerikaan zette zich voort in de Ronde van Romandië. Jorgenson klokte tijdens de klimtijdrit in de derde rit de tweede tijd op amper vijf seconden van Juan Ayuso, een plek die hij ook bezette in het eindklassement na een knappe vijfde plek in de koninginnenrit. De Amerikaan moest de Brit Adam Yates amper negentien seconden voor zich dulden, maar nam wel de jongerentrui mee naar huis. 

Na een anonieme Dauphiné reed Jorgenson net zoals vorig jaar de Tour. In zijn derde grote ronde van zijn carrière focuste de renner op ritwinst, waar hij tot twee keer toe vanuit de vlucht dichtbij kwam. Zo vocht hij in de beestachtige rit naar de Puy de Dôme een heerlijk duel uit met Michael Woods. Jorgenson had lange tijd zicht op een prestigieuze zege in de WorldTour, maar de Canadese ritwinnaar, Pierre Latour en Matej Mohoric overvleugelden de Movistar-renner in de laatste hectometers. Drie ritten later moest hij de duimen leggen voor ritwinnaar Ion Izagirre en runner-up Mathieu Burgaudeau. Jammer genoeg kon hij La Grande Boucle niet uitrijden, want na een spierscheur, die hij opliep bij een val, gaf hij er na de tweede rustdag de brui aan. Na de Tour reed Jorgenson nog enkele kleinere koersen, waarin weinig uitschietende resulaten bijeen reed.

Eind augustus verschalkte Jumbo-Visma alles en iedereen om de talentvolle Amerikaan binnen te lijven. Jorgensen tekende een contract van drie seizoenen bij de Nederlandse WorldTour-formatie. 

Matteo Jorgenson Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties