Favorieten etappe 4 Vuelta a San Juan 2023 | Jakobsen onder vuur genomen door beter klimmende sprinters? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 4 Vuelta a San Juan 2023 | Jakobsen onder vuur genomen door beter klimmende sprinters?

Favorieten etappe 4 Vuelta a San Juan 2023 | Jakobsen onder vuur genomen door beter klimmende sprinters?

Op papier gaan we op de vierde dag van de Vuelta a San Juan steviger klimmen, maar hoogtemeters zijn ook maar hoogtemeters. Met de laatste tachtig kilometer vals plat richting de finish, lijken de sprinters weer aan zet. In de Leiderstrui beschouwt deze potentiële boobytrap voor.

Parcours etappe 4 Vuelta a San Juan 2023

Favorieten etappe 4 Vuelta a San Juan 2023 | Jakobsen onder vuur genomen door beter klimmende sprinters?

Heel serieus werd er nog niet geklommen in deze ronde, niet voor niets werd het in de eerste drie dagen drie keer sprinten. De vierde etappe kent drie gecategoriseerde beklimmingen, waarvan twee in de eerste helft van de etappe zitten. Het feest begint na een kleine vijftig kilometer met de Banos de Talacasto, een loper van dik vijf kilometer.

De klim van derde categorie gaat meteen over in de op papier zwaarste klim van de dag. De Gruta Virgen de Andacollo is met 7,6 kilometer aan 3,8 procent gemiddeld niet al te zwaar, maar de top ligt wel op dik 2.200 meter. Bovendien gaan we daarna afdalen en hoewel de weg richting finishplaats Barreal constant vals plat loopt, kan een sprintersploeg zeker iets organiseren. Of is het voor de aanvallers?

Tijden
Start: 14.46 uur (18.46 uur Nederlandse tijd)
Finish: Ongeveer 19.40 uur (23.40 uur Nederlandse tijd)

Weer etappe 4 Vuelta a San Juan 2023

Het wordt in de vierde etappe opnieuw warm, maar niet zo verzengend heet als in de eerste drie dagen. In finishplaats Barreal zal het kwik stijgen richting zo'n 33 graden. Op de top van de langste klim van de dag zal het zowaar wat frisser zijn.

Favorieten etappe 4 Vuelta a San Juan 2023

Klimmen, maar allemaal in deel één van de etappe. Is dat goed voor de aanvallers? Voor de klassementsmannen? Of voor de sprinters? Laten we eerst eens kijken naar de mannen met aanvalslust. Probleem voor de meesten van hen: In de eerste drie dagen werd er nog door weinig grote namen tijd verloren... Mannen als Quinn Simmons of Filippo Ganna staan veel te kort om ver weg te laten rijden. Iemand als Jan Hirt (Quick Step) is wel interessant, op dik vier minuten van de leider. Maar is dit profiel wel iets voor hem?

We kijken eigenlijk eerder gewoon naar de sprinters, en dan vooral de mannen die een bergje over kunnen. Fernando Gaviria (Movistar), Peter Sagan (TotalEnergies), Giacomo Nizzolo (Israel) en Elia Viviani (INEOS) zullen er met hun ploegen alles aan willen doen om pure massaspurters Fabio Jakobsen (Quick Step) en Sam Bennett (BORA) te lossen. Als Bennett inderdaad niet mee kan, zou Danny van Poppel kunnen worden uitgespeeld in de finale. Lossen de beter klimmende sprinters niemand, dan zijn Jakobsen en Bennett topfavorieten.

Gaviria (in de tweede etappe nog tweede achter Jakobsen) is één van de favorieten op dag vier.
Gaviria (in de tweede etappe nog tweede achter Jakobsen) is één van de favorieten op dag vier.

Favorieten etappe 4 Vuelta a San Juan, volgens In de Leiderstrui

Topfavoriet: Fernando Gaviria (Movistar)
Outsiders: Giacomo Nizzolo (Israel), Peter Sagan (TotalEnergies), Elia Viviani (INEOS) en Danny van Poppel (BORA)
Long shots: Fabio Jakobsen (Quick Step) en Sam Bennett (BORA)

Poll

Wie wint de vierde etappe in de Vuelta a San Juan?

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws