Lampaert zag Quick Step verkeerde kaart kiezen: 'Evenepoel had de benen om te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Lampaert zag Quick Step verkeerde kaart kiezen: 'Evenepoel had de benen om te winnen'

Lampaert zag Quick Step verkeerde kaart kiezen: 'Evenepoel had de benen om te winnen'

Yves Lampaert baalt ervan dat Soudal-Quick Step de verkeerde keuzes maakte in de derde etappe van de Vuelta a San Juan. De Belg werd zelf achtste en was daarmee de best geklasseerde van The Wolfpack. Dat had volgens hem echter niet gehoeven.

Lampaert stelt na afloop bij Het Laatste Nieuws dat er op het lastige slotcircuit op de verkeerde man werd gegokt. 'Met die brede bochten op het circuit was het haast onmogelijk om te controleren. Ik denk dat Remco hier zeker de benen had om te winnen. Het is een beetje jammer dat we tijdens de rit veranderd zijn van tactiek.'

Wat die tactiek was, zegt Lampaert niet. Maar het lijkt er toch sterk op dat Quick Step in de finale voor Fabio Jakobsen reed. De Nederlander zat goed van voren en Evenepoel was in de laatste drie kilometer de man die alles op een lint trok. Sterker nog: hij brak het peloton en zorgde er eigenlijk voor dat winnaar Quinn Simmons een ideale springplank had om aan te vallen.

Quick Step doet niet mee in slotkilometer

Maximiliano Richeze probeerde mee te springen met Simmons, bij Quick Step was er plots geen kaart meer over om te spelen. Jakobsen zat te ver en Evenepoel had zijn energie al verspild. Lampaert werd uiteindelijk achtste, Jakobsen op een tijdsverschil van twee seconden 34e. Evenepoel rolde in de groep van zijn ploeggenoot als 38e over de meet.

In het klassement staat Jakobsen nog wel steeds tweede, inmiddels zes seconden achter Sam Bennett. Lampaert klom naar plek tien in de rangschikking op veertien tellen van de leider. Evenepoel - op voorhand de man voor het klassement bij Quick Step - staat na drie dagen 41e op zestien seconden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws