Favorieten etappe 5 Tour of the Alps 2023 | Wie doet Geoghegan Hart wat in laatste rit? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 5 Tour of the Alps 2023 | Wie doet Geoghegan Hart wat in laatste rit?

Favorieten etappe 5 Tour of the Alps 2023 | Wie doet Geoghegan Hart wat in laatste rit?

Na een relatief rustige vierde etappe kunnen de uitdagers van leider Tao Geoghegan Hart nog één keer aan de bak in de Tour of the Alps. De laatste rit lijkt verdacht veel op die van een dag eerder, met het verschil dat het de allerlaatste kans betreft. In de Leiderstrui neemt je mee door alle wetenswaardigheden!

Parcours etappe 5 Tour of the Alps 2023

Favorieten etappe 5 Tour of the Alps 2023 | Wie doet Geoghegan Hart wat in laatste rit?

Er is haast geen moeilijkere start van een etappe te verzinnen. Het is gelijk klimmen geblazen, daar de Passo Lavazè wacht. Na een kilometer of tien is het steile onding voorbij en volgt een lange afdaling naar het welbekende zeeniveau.

Vanaf hectometerpaal 35.0 loopt de weg gedurende tachtig kilometer vals plat omhoog naar de allerlaatste klim van deze Tour of the Alps. De Mühlbach is pakweg acht kilometer lang aan een stijgingspercentage van hetzelfde cijfer, maar schijn bedriegt. De laatste kilometer is in dalende lijn, wat het nog een tikkeltje zwaarder maakt. Na de slotklim volgt een plateau en een afdaling naar de streep. Het is voor de hand liggend dat een elitegroepje gaat sprinten om de zege.

Favorieten etappe 5 Tour of the Alps 2023 | Wie doet Geoghegan Hart wat in laatste rit?

Beklimmingen

11,1 km: Passo Lavazè (9,6 km a 8,3%)
125,1 km: Mühlbach (7,8 km a 8,2%)

Tijden

Start: 11:25 uur
Finish: 15:15 uur

Weer etappe 5 Tour of the Alps 2023

Echt lekker weer wordt het niet en dat maakt de laatste rit nog een stukje lastiger. Vanuit de start is het een graad of zes met wat regen. Gedurende de dag wordt het wel warmer, maar de neerslagkans blijft groot. Pak de regenjasjes er maar bij!

Favorieten etappe 5 Tour of the Alps 2023

Nieuwe dag, dezelfde namen. Natuurlijk mag een nieuwe vlucht niet uitgesloten worden, maar normaal gezien gaan de klassementsmannen zich nog één roeren. Tao Geoghegan Hart is in dat geval de absolute topfavoriet. De Brit van INEOS Grenadiers moet op de slotklim kunnen volgen en heeft nu eenmaal de beste sprint in huis.

Zijn grootste tegenstand komt in principe van Jack Haig (Bahrain Victorious), Hugh Carthy (EF-Education EasyPost) en de troepen van BORA-hansgrohe. Aleksandr Vlasov en Lennard Kämna staan op driekwart minuut achterstand en zullen een truc moeten verzinnen om Geoghegan Hart alsnog uit de leiderstrui te rijden. Carthy staat echter het dichtst bij op 22 seconden.

Hugh Carthy 
Hugh Carthy 

Waar de kopmannen strijden om een been, gaat de schaduwfavorieten ermee heen. Misschien geldt dat in deze rit wel voor Santiago Buitrago (Bahrain Victorious), Pavel Sivakov (INEOS Grenadiers), Jefferson Alexander Cepeda (EF-Education EasyPost), Lorenzo Fortunato (EOLO-Kometa) en Felix Gall (AG2R Citroën Team). Wanneer de toppers in het klassement naar elkaar gaan koekeloeren, zou het zomaar kunnen dat deze heren een kleine voorgift krijgen. Zie ze in een afdaling dan maar eens terug te pakken.

Goed, er is ook een kans dat de vlucht om de dagzege mag strijden. In rit vier zagen we dat al gebeuren. Wel is dan de vraag in hoeverre Geoffrey Bouchard (AG2R Citroën Team), Simon Carr (EF-Education EasyPost), Patrick Konrad (BORA-hansgrohe), Gregor Mühlberger (Movistar) en Mark Donovan (Q36.5) met hun krachten hebben gesmeten en wat de plannen van de klassementsrenners zijn.

Favorieten etappe 5 Tour of the Alps 2023, volgens In de Leiderstrui

Topfavoriet: Tao Geoghegan Hart (INEOS Grenadiers)

Schaduwfavorieten: Jack Haig (Bahrain Victorious), Lennard Kämna, Aleksandr Vlasov (beide BORA-hansgrohe) en Hugh Carthy (EF-Education EasyPost)
Longshots: Santiago Buitrago (Bahrain Victorious), Pavel Sivakov (INEOS Grenadiers), Jefferson Alexander Cepeda (EF-Education EasyPost), Lorenzo Fortunato (EOLO-Kometa) en Felix Gall (AG2R Citroën Team)

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws