Favorieten etappe 8 Critérium du Dauphiné 2023 | Walst bulldozer Jonas nog eens over het peloton heen? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 8 Critérium du Dauphiné 2023 | Walst bulldozer Jonas nog eens over het peloton heen?

Favorieten etappe 8 Critérium du Dauphiné 2023 | Walst bulldozer Jonas nog eens over het peloton heen?

Het Critérium du Dauphiné zit in een wurggreep van Jumbo-Visma en Jonas Vingegaard. De Deen is zo goed, dat hij kan wegrijden en winnen wanneer hij wil. Getuige het feit dat hij zaterdag in de koninginnenrit op dik vijf kilometer van het einde al aanging, doet vermoeden dat hij ook op de slotdag nog wel wil uitpakken. En wie gaat er dan iets tegen doen? In de Leiderstrui beschouwt voor.

Parcours etappe 8 Critérium du Dauphiné 2023

Favorieten etappe 8 Critérium du Dauphiné 2023 | Walst bulldozer Jonas nog eens over het peloton heen?

We koersen zondag vanuit Le Pont-de-Claix naar La Bastille, met onderweg geen meter vlak. Het is klimmen vanuit de start, met de top van de Côte de Pinet (6,3 km a 6,1%) al na vijftien kilometer. Na een heuvelachtig plateau zetten we vervolgens gang richting de Col des Mouilles (3,9 km a 7%), die na 43 kilometer wordt gerond.

De strijd om de vlucht zal groot zijn, want winnen vanuit het peloton is zo goed als uitgesloten. Misschien zien we wel een heleboel grote namen uit het klassement in het offensief, met de Col du Granier, die al na een kleine honderd kilometer opdoemt. Op deze klim van 9,6 kilometer aan 8,6 procent kan alles aan bonken worden gereden, echt een monster!

Daarna zijn we er nog niet, oh nee! Nog drie klimmetjes liggen in het verschiet, met na de Granier eerst de Col du Cucheron (7,7 km a 6,2%) en vervolgens de Col de Porte (7,4 km a 6,8%). Die laatste wordt gevolgd door een lange afzink, waarin ook nog van alles kan gebeuren. En als er dan nog renners bijeen zijn, kunnen de benen nog volledig ontploffen op het slotklimmetje naar de finish. Die stijgt namelijk 1,8 kilometer aan 14,2 (!) procent gemiddeld...

Tijden
Start: 10:30 uur
Finish: ongeveer 14:50 uur

Weer etappe 8 Critérium du Dauphiné 2023

Twintig graden, een zonnetje en vrijwel geen wind bij de start in Le Pont-de-Claix op zondag. Er kan gedurende de etappe echter wel degelijk wat regen gaan vallen. In de finale zijn natte wegen verre van uitgesloten, al blijft het qua temperatuur warm.

Favorieten etappe 8 Critérium du Dauphiné 2023

Jonas Vingegaard.

Jonas Vingegaard.

Jonas Vingegaard.

Oh, en mocht het nu allemaal ontploffen en Jumbo-Visma gunt de concurrentie nog iets, dan toonden Adam Yates, Jai Hindley, Ben O'Connor en Max Poole zonder twijfel de beste benen op zaterdag, achter de dus ongenaakbare, onverslaanbare en zondag waarschijnlijk weer gemotiveerde Jonas Vingegaard

Favorieten etappe 8 Critérium du Dauphiné 2023, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma)
Outsiders: Adam Yates (UAE)
Longshots: Jai Hindley (BORA), Ben O'Connor (AG2R) en Max Poole (Team DSM)

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws