Jumbo-Visma krijgt Kooij niet in de juiste positie: 'Verloren te veel plekken in de cruciale bochten' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma krijgt Kooij niet in de juiste positie: 'Verloren te veel plekken in de cruciale bochten'

Jumbo-Visma krijgt Kooij niet in de juiste positie: 'Verloren te veel plekken in de cruciale bochten'

Hoewel Olav Kooij als leider richting de slotrit van de ZLM tour trekt, ontbreekt vooralsnog de gewenste ritzege. In de derde etappe zat de sprinter van Jumbo-Visma in de finale te ver van achteren, waardoor hij geen rol van betekenis speelde in de sprint.

Kooij kwam als negentiende over de finish, een resultaat waar hij allerminst tevreden over is. De etappe begon al vervelend voor Kooij met een val in de neutralisatie. 'Ik viel op mijn schouder, maar heb er gelukkig enkel wat schaafwonden aan over gehouden', laat Kooij op de ploegsite weten dat de schade meevalt.

Eerder in de etappe scheurde het peloton door de wind. Kooij was alert, maar had met Tosh Van der Sande slechts een ploegmaat aan zijn zijde. 'Het peloton brak even in stukken, maar we wisten dat het niet mogelijk was om de wedstrijd daar al in een definitieve plooi te leggen. Enkel Tosh en ik zaten zaten vooraan. Voor ons was het dus goed dat alles opnieuw samentroepte. Daarna besloten we om alles op de massasprint te zetten.'

Kooij: 'Ik raakte te ver achterop'

Richting die groepssprint wist de sprinttrein van Jumbo-Visma echter niet een goede positie af te dwingen. 'Op parcoursen als deze ligt alles dicht bij elkaar. Je weet dat het zomaar in een fractie van een seconde voorbij kan zijn. Helaas was dat het geval voor ons vandaag. Op de lokale ronden zaten we steeds goed voorin. Alleen verloren we uiteindelijk te veel posities in de cruciale bochten. Ik raakte te ver achterop, waardoor ik niet aan sprinten toekwam', besluit Kooij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws