Felix Gall niet in Giro d'Italia; AG2R Citroën Team rekent op Paret-Peintre en Vendrame Wielrennen
Wielrennen

Felix Gall niet in Giro d'Italia; AG2R Citroën Team rekent op Paret-Peintre en Vendrame

Felix Gall niet in Giro d'Italia; AG2R Citroën Team rekent op Paret-Peintre en Vendrame

AG2R Citroën Team zal in de Giro d'Italia van start gaan zonder de Oostenrijker Felix Gall, één van de beoogde kopmannen van de Franse ploeg. Gall kwam in de Tour of the Alps ten val en richt zich nu op de Tour de France. Aurélien Paret-Peintre is de kopman.

Ploegleider Laurent Biondi legt uit wat de ambities zijn van zijn team. 'Aurélien is onze enige kopman, terwijl hij kan rekenen op een jonge gretige ploeg. Ons doel is om met hem in de top vijftien te eindigen, en zelfs dicht bij de beste tien als alles goed gaat. Al onze coureurs zullen hem daarbij ondersteunen, al krijgen ze ook de kansen om zelf succes na te jagen. Een rit is ook een groot doel.

'Felix zou zich eigenlijk op de Giro richten, maar na overleg met het management van de ploeg hebben we besloten om ons met hem te richten op de Ronde van Frankrijk', stelt Biondi, die veel verwacht van Paret-Peintre. 'De Giro rijden is iets wat hij op eigen aanvraag doet. Hij heeft zichzelf goed voorbereid, door twintig dagen naar de Etna te trekken met Mickaël Cherel. Zijn vaardigheid om een groep met hem mee op te trekken is belangrijk voor zijn doel om een klassement na te jagen, maar misschien kan hij zich als winnaar ook richten op een ritzege.'

Ook de andere mannen krijgen mooie woorden van Biondi, die Vendrame ook kansen toedicht op succes. 'Andrea is een belangrijk onderdeel van onze ploeg. Hij kent de parcoursen en heeft al laten zien dat hij het goed kan doen in grote rondes. In totaal eindigde hij al zestien keer in de top tien van een etappe in een grote ronde, waardoor we weten dat hij net als in 2021 een rit kan winnen.'

Selectie AG2R Citroën Team Giro d'Italia 2023

Aurélien Paret-Peintre
Alex Baudin
Paul Lapeira
Andrea Vendrame
Mickael Cherel
Nicolas Prodhomme
Valentin Paret-Peintre
Larry Warbasse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws