EOLO-Kometa vat Giro 'in full swing' aan; kopmannen Fortunato en Albanese tonen vorm in Asturië Wielrennen
Wielrennen

EOLO-Kometa vat Giro 'in full swing' aan; kopmannen Fortunato en Albanese tonen vorm in Asturië

EOLO-Kometa vat Giro 'in full swing' aan; kopmannen Fortunato en Albanese tonen vorm in Asturië

Een ietwat ondergewaardeerde voorbereidingskoers op de Giro d'Italia is de Ronde van Asturië, die zondag werd afgerond. Lorenzo Fortunato won er namens EOLO-Kometa, door het Movistar-duo Einer Augusto Rubio en Iván Ramiro Sosa af te houden.

Fortunato, die in april ook al indruk maakte met een vijfde plek in het eindklassement van de Tour of the Alps, greep de macht in de koninginnenrit naar Cangas del Narcea. Daar reed hij een halve minuut weg van zijn naaste rivalen, wat hem uiteraard tevreden stemde.

'Hier ben ik heel tevreden mee', klonk het. 'Op die laatste klim heb ik alles gegeven om iedereen me achter te laten, zodat ik in de afdaling geen risico's meer hoefde te nemen richting de opkomende Giro. Ik kon solo naar de finish gaan, wat me veel vertrouwen geeft.' Fortunato brak in 2021 door in de Giro, door de rit naar de Monte Zoncolan op zijn naam te schrijven.

EOLO-Kometa en Fortunato met veel vertrouwen naar Giro

In de slotrit kwam de zege van de kleine klimmer niet meer in het geding, wat EOLO-Kometa tevreden stemde richting de Giro. 'De moraal is hoog en de Giro is in full swing', concludeerde het team van Alberto Contador en Ivan Basso in een communiqué, dat Vincenzo Albanese, die ook nog de groene trui meenam, in de slotrit tweede zag worden. Voor de puncher betekende het zijn tweede puntenklassement van dit jaar, nadat hij eerder al die ranking won in de Ronde van Sicilië.

'Het team heeft heel goed gewerkt, waar we heel tevreden mee zijn', vertelde Fortunato. 'Ik kijk nu heel erg uit naar de Giro, waarin we het zeker heel goed zullen gaan doen.' Ploegleider Jesús Hernandez, vertrouwenspersoon van Contador, deelt die mening. 'Met de tweede plek van Vincenzo en het goede werk van de ploeg hebben we laten zien dat we meekunnen op het hoogste niveau.'

Ben jij de absolute wielerkenner van In de Leiderstrui? Speel tijdens de Giro dan mee in de IDL Subleague!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws