Formolo weet na Coppa Agostoni weer wat winnen is: 'Heb het gevoel lang moeten missen' Wielrennen
Wielrennen

Formolo weet na Coppa Agostoni weer wat winnen is: 'Heb het gevoel lang moeten missen'

Formolo weet na Coppa Agostoni weer wat winnen is: 'Heb het gevoel lang moeten missen'

De Coppa Agostoni draaide donderdag uit op een feestje voor UAE Team Emirates. Davide Formolo en Marc Hirschi speelden in de finale hun overtal perfect uit, waarna de eerste aan de finish de armen in de lucht mocht steken. 'Ik ben heel gelukkig, ik heb het gevoel van een overwinning lang moeten missen', aldus Formolo in een reactie op de ploegsite.

Het is inderdaad alweer even geleden dat Formolo mocht juichen, zeker voor een renner met zijn kwaliteiten. Zijn vorige overwinning dateert van 2020. Destijds won de Italiaan na een fraaie solo een rit in het Critérium du Dauphiné. Na ruim drie jaar was het dus eindelijk weer zover voor Formolo. In totaal heeft de 30-jarige nu zes zeges op zijn palmares staan, waaronder een etappe in de Giro d'Italia en het Italiaans kampioenschap.

In de Coppa Agostoni fungeerde Formolo namens UAE als een vooruitgeschoven pion, om de koers zwaar te maken. 'Het was mijn opdracht om een selectie door te voeren op de Lissolo (zwaarste klim, red.). Uiteindelijk geraakte ik voorop in een groep van vier', aldus Formolo.

Formolo: 'Het bleek de winnende move'

De kopgroep kreeg later gezelschap van de Zwitser Marc Hirschi, een ploegmaat van Formolo. Daarna konden de twee met hun overtal de drie andere koplopers onder druk zetten. 'Nadat Hirschi aansloot, bepaalde ik aanvankelijk het tempo voor een eventuele sprint met hem. We merkten echter dat de rest vooral met Marc bezig was, dus we besloten mijn kaart te trekken. Ik demarreerde op de laatste klim en het bleek de winnende move', besluit Formolo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws