Frans toptalent Emilien Jeannière wint ontregelde sprint in Boucles de la Mayenne, Cosnefroy behoudt leiding Wielrennen
Wielrennen

Frans toptalent Emilien Jeannière wint ontregelde sprint in Boucles de la Mayenne, Cosnefroy behoudt leiding

Frans toptalent Emilien Jeannière wint ontregelde sprint in Boucles de la Mayenne, Cosnefroy behoudt leiding

Emilien Jeannière heeft de eerste rit-in-lijn van de Boucles de la Mayenne naar zich toegetrokken. Nadat de koplopers pas héél laat werden ingerekend, toonde de Fransman van TotalEnergies zich de allersterkste in de massasprint, die overigens wel was ontregeld door een fikse valpartij. Benoit Cosnefroy bleef uit de problemen en behield zodoende wel de leiding.

De proloog was een kolfje naar de hand van Cosnefroy, op dag twee stond er in de 2.Pro-koers een vlakke etappe op het menu. Vanuit Saint-Berthevin vertrok het peloton voor een 167 kilometer lange tocht in de richting van Ernée, met onderweg amper noemenswaardige obstakels. Er zaten wel een paar gecategoriseerde klimmetjes in de route, maar ze leken qua moeilijkheidsgraad niet van dien aard dat ze veel spurters angst gingen inboezemen.

Vier renners vormden de kopgroep van de dag. Dat leidende kwartet bestond uit Petr Kelemen (Tudor), David Martin (Polti-Kometa), Jérémy Leveau (Van Rysel - Roubaix) en Antoine Hue (CIC U Nantes Atlantique). De maximale voorsprong bedroeg zo'n vier à vijf minuten, terwijl het daarachter de sprintersploegen waren die controleerden. De samenwerking vooraan verliep alleszins erg goed, met als gevolg dat het lang duurde vooraleer het peloton de kopgroep in zicht kreeg.

Kopgroep ziet missie in het zicht van de haven stranden, toptalent Jeannière zegeviert ontregelde sprint

Door het hoge tempo vooraan moest Polit-man Martin als eerste de rol lossen, met als gevolg dat een resterend drietal uit de handen van het aanstormende peloton trachtte te blijven. Bij het induiken van de laatste tien kilometer bedroeg de voorsprong nog iets meer dan één minuut, waardoor het - de 'één minuut per tien kilometer'-regel in acht nemend - nog eens ongekend spannend kon gaan worden in de Mayenne-regio (in Ernéé werden er overigens verscheidene lokale lussen afgewerkt).

Jammer voor de drie dappere vluchters, maar een keiharde realiteit: op ongeveer 200 meter van de aankomst werden ze pas ingerekend, waarna een massasprint uitkomst moest bieden. Net voor de officiële inrekening was er nog een immense valpartij waarneembaar, met daarbij écht veel onfortuinlijken. Jeannière, het jonge sprint- en klassiekertalent van TotalEnergies, wist de dans te ontspringen en trok de ontregelde spurt naar zich toe.

Uitslag etappe 1 Boucles de la Mayenne 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws