Zo makkelijk kan het zijn: Wiebes wint Britse ouverture met straatlengtes voorsprong na lead-out Kopecky Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Zo makkelijk kan het zijn: Wiebes wint Britse ouverture met straatlengtes voorsprong na lead-out Kopecky

Zo makkelijk kan het zijn: Wiebes wint Britse ouverture met straatlengtes voorsprong na lead-out Kopecky

Lorena Wiebes (SD Worx-Protime) heeft de eerste etappe van de RideLondon Classique gewonnen. Na een knappe lead-out van Lotte Kopecky rondde ze de missie ogenschijnlijk gemakkelijk af. Met vele fietslengtes voorsprong kwam ze juichend over de meet en mocht ze zich automatisch de eerste leidster noemen. Op gepaste afstand werd Letizia Paternoster (Liv AlUla Jayco) tweede.

Het is een week met verscheidene koersen bij zowel de mannen als de vrouwen, verspreid over heel Europa. Ook aan de overkant van de Noordzee werd er dus gereden, met de inmiddels welbekende RideLondon Classique, een dameskoers die in 2013 haar intrede deed. Vorig jaar was de driedaagse een kolfje naar de hand van Charlotte Kool, die liefst twee etappes naar zich toetrok.

Ook dit jaar stond Kool, de Nederlandse sprintster van dsm-firmenich PostNL, aan het vertrek. Sowieso was er sprake van een mooi deelnemersveld, daar namens SD Worx-Protime bijvoorbeeld Wiebes en wereldkampioene Lotte Kopecky aan het vertrek stonden. Wiebes vertelde in een door de ploeg naar buiten gebracht communiqué dat ze voor het algemeen klassement (en dus ook dagsucces) wilde gaan, de Vlaamse duidde bij Het Laatste Nieuws dat ze ook met serieuze ambities aan het vertrek stond. Dat beloofde dus!

Wiebes laat het er allemaal heel makkelijk uitzien en wint met immense voorsprong, Kopecky verzorgde straffe lead-out

Eerst wachtte de dames een 159 kilometer lange ouverture tussen Saffron Walden en Colchester. Een openingsetappe die je best als 'erg vlak' mocht bestempelen, al kon het in de Britse buitengebieden nogal eens spoken. Een tweetal dames waagde zich aan een ontsnappingspoging. Dat waren Lea Lin Teutenberg (CERATIZIT-WNT Pro Cycling Team) en Rebecca Koerner (Uno-X). Het peloton deed wat het betaamde te doen en achtervolgde derhalve. Van een enerverende etappe was echter geen sprake.

Voor de twee dappere vluchters was het op vijftien kilometer van de aankomst einde verhaal. Nieuwe aanvallen bleken ook tevergeefs, waardoor alles weer tezamen kwamen er gespurt werd in de straten van Colchester. Daar werd Wiebes op fenomenale wijze afgezet door Kopecky, waarna het een koud kunstje bleek voor de Utrechtse. Met meerdere fietslengtes voorsprong won ze de sprint en mocht ze zich logischerwijs ook de eerste leidster noemen. Kool moest zich tevredenstellen met plek vijf.

Uitslag etappe 1 RideLondon Classique 2024

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news