Froome voor het eerst in blauw-wit in San Juan: 'Begin van een nieuw hoofdstuk' Wielrennen
Wielrennen

Froome voor het eerst in blauw-wit in San Juan: 'Begin van een nieuw hoofdstuk'

Froome voor het eerst in blauw-wit in San Juan: 'Begin van een nieuw hoofdstuk'

Chris Froome is in 2021 de grote ster bij Israel Start-Up Nation, dat met veel aanwinsten een ploeg wil bouwen rond de Brit. Om te zien vanuit waar het team zal moeten komen, kunnen we ons in januari verheugen op Froome's debuut in de Vuelta a San Juan.

Froome verruilt na dit seizoen INEOS Grenadiers na maar liefst tien jaar voor Israel Start-Up Nation, waar hij als absolute kopman nog eens een gooi mag doen naar zijn vijfde Tour de France-eindzege. In een persbericht meldt de ploeg dat Froome komend jaar in de Argentijnse rittenkoers meteen als kopman wordt uitgespeeld. 'Deze race wordt het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Ik kijk ernaar uit om met mijn nieuwe ploeggenoten te racen en om het balletje te laten rollen voor dit nieuwe avontuur dat voor ons ligt', zo stelt Froome.

Sportief directeur Rik Verbrugghe geeft aan dat er in San Juan nog geen grootse prestaties worden verwacht. Wel zal de race in Argentinië de eerste test zijn voor Froome, op de weg terug naar zijn beste vorm. 'Hij gaat er niet heen om te winnen, maar het is wel een perfecte kans om het proces naar zijn piek te starten.' Froome krijgt met Rudy Barbier, Guy Niv, Tom Van Asbroeck, Alex Cataford en Patrick Bevin vijf ploegmaats mee. Daarbij dus nog geen Michael Woods of Daryl Impey, die vanaf 2021 ook op de loonlijst staan bij het team.

Froome komt in de Vuelta a San Juan in ieder geval Peter Sagan tegen. De Slowaak heeft ook laten weten zijn seizoen te starten in Argentinië.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws