Fuglsang blijkt na opgave te kampen met ontsteking aan edele delen: 'Grote ballen zijn niet altijd goed' Wielrennen
Wielrennen

Fuglsang blijkt na opgave te kampen met ontsteking aan edele delen: 'Grote ballen zijn niet altijd goed'

Fuglsang blijkt na opgave te kampen met ontsteking aan edele delen: 'Grote ballen zijn niet altijd goed'

Ziek, zo was de boodschap toen Jakob Fuglsang op vrijdag 24 februari niet meer opstapte in de UAE Tour. De Deen van Israel-Premier Tech is echter niet zomaar ziek, zo stelt hij op zijn Instagram Story. Een ontsteking aan de edele delen zorgde ervoor dat Fuglsang zelfs moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

Het gaat naar verluidt om een ontsteking aan de linker testikel. 'Grote ballen zijn niet altijd goed, zo heb ik geleerd', schrijft Fuglsang met gevoel voor humor op zijn sociale kanalen. Hoe lang hij langs de kant staat, is niet bekend. Fuglsang houdt het in zijn korte bericht bij 'een onverwachte pauze'.

Balen voor de 37-jarige klimmer, die bij Israel-Premier Tech één van de belangrijkste mannen is om de kastanjes uit het vuur te halen. Hij begon zijn seizoen in de UAE Tour, maar kwam niet verder dan vier etappes. Op zijn programma staan nog niet al te veel bevestigde wedstrijden. Normaliter zien we hem terug in de klimklassiekers in april en deze zomer in de Tour de France.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws