Fuglsang en co(rona) lopen risico: 'We moeten maar zien of we de Tour de France gaan halen' Wielrennen
Wielrennen

Fuglsang en co(rona) lopen risico: 'We moeten maar zien of we de Tour de France gaan halen'

Fuglsang en co(rona) lopen risico: 'We moeten maar zien of we de Tour de France gaan halen'

Dat de schrik er bij het peloton - of wat daarvan overblijft - er goed inzit in de Ronde van Zwitserland, is een understatement. Ook leider Jakob Fuglsang is er niet direct op gerust, zo blijkt uit zijn startinterview voorafgaand aan de zevende rit.

Fuglsang verdedigt een voorsprong van één seconde op Geraint Thomas, maar desondanks gaat het vooral over het C-woord in Zwitserland. De interviewer van dienst vraagt of de Deen vertrouwen heeft opgedaan richting de Tour, waarop Fuglsang antwoordt: 'Het gaat goed, maar we moeten zien of de we Tour de France gaan halen.'

De coureur van Israel-Premier Tech heeft zo zijn twijfels. 'Ik denk dat iedereen die hier is heeft gezien hoeveel renners er naar huis zijn en opnieuw corona kregen. We lopen allemaal risico, maar het is zoals het is. Desondanks probeer ik me te focussen op de wedstrijd, en dan zien we het daarna allemaal wel.'

Fuglsang moet tijd pakken op Thomas: 'Weet niet of het gaat lukken'

Over naar de koers van zaterdag: Fuglsang moet proberen zijn voorsprong met de betere tijdrijder Thomas te vergroten. 'Dat gaan we proberen, maar we weten niet of het gaat lukken. We zijn in ieder geval blij als we na de rit de leiderstrui nog hebben, de rest is bonus. Zondag is een nieuwe dag', doelt hij op de tijdrit.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws