Pogacar en Majka spelen met de pedalen én de concurrentie in koninginnenrit Slovenië Wielrennen
Wielrennen

Pogacar en Majka spelen met de pedalen én de concurrentie in koninginnenrit Slovenië

Pogacar en Majka spelen met de pedalen én de concurrentie in koninginnenrit Slovenië

Rafal Majka heeft de zwaarste rit van de Ronde van Slovenië in 2022 weten te winnen. De renner van UAE-Team Emirates liet samen met ploegmaat Tadej Pogacar iedereen zijn hielen zien. Een potje steen-papier-schaar bepaalde wie de rit mocht winnen.

In de Ronde van Slovenië stond zaterdag de koninginnenrit van de vijfdaagse in dat land op het programma. Deze finishte nabij skioord Velika Planina, maar aan skiën zullen de renners met deze hitte weinig gedacht hebben.

Aan ontsnappen wel: een negenkoppige vluchtgroep nam al vroeg de benen. Lionel Taminiaux was de Belg van dienst vooraan, met verder Samuele Zoccarato, Xabier Azparren, Umberto Marengo, David Per, Viktor Potocki, Tomasz Budzinski en Fransesco Carollo. Veel van deze mannen kwamen overigens ten val bij een passage door een dorpje, maar gelukkig kon eenieder zijn weg vervolgen.

Tratnik en Sobrero kiezen voor de verrassing

Op de eerste serieuze beklimming van de dag, op 45 kilometer van de meet, nam Bahrain Victorious het tempo over in het peloton. In de afzink deed Matej Mohoric weer eens zijn ding, maar Pogacar en co zaten netjes op het wiel. Dit bleek de prelude voor een aanval van Jan Tratnik, die op die manier met wat voorsprong aan de zware slotklim begon. Ook Matteo Sobrero (BikeExchange) sloop mee.

Die pogingen zetten uiteindelijk weinig zoden aan de dijk, daar EOLO-Kometa het vuile werk opknapte voor Pogacar en zijn mannen. Zodoende begonnen we met een groep van vijftig renners aan het acht kilometer lange obstakel naar Velika Planina, waar de koers dus beslist zou worden.

Jan Polanc zette zich al vlot op kop van het peloton, waarna Majka overnam op de steilere stroken van deze klim. Enkel Pogacar kon zijn eigen meesterknecht - zoals verwacht - volgen, beide mannen speelden met de pedalen en wisten vanaf dat moment al dat de zege voor één van hen zou zijn. Een potje steen-papier-schaar bracht beslissing.

Uitslag etappe 4 Ronde van Slovenië 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws