Fuglsang voor aanvang listige rit Zwitserland: 'Je maakt het jezelf makkelijk door te koersen' Wielrennen
Wielrennen

Fuglsang voor aanvang listige rit Zwitserland: 'Je maakt het jezelf makkelijk door te koersen'

Fuglsang voor aanvang listige rit Zwitserland: 'Je maakt het jezelf makkelijk door te koersen'

Jakob Fuglsang is na vier dagen Ronde van Zwitserland één van de favorieten voor de eindzege in de WorldTour-wedstrijd. De Deen steekt in goede vorm en wil dat de komende dagen ook laten zien.

De hitte is een extra factor in deze Ronde van Zwitserland. Outsiders als Jay Vine. Thymen Arensman en Gino Mäder moesten de wedstrijd al verlaten met problemen in de hitte, maar Fuglsang heeft er naar eigen zeggen geen last van. 'Op dit moment vind ik het eigenlijk alleen maar fijn, maar op een bepaald moment kan het té warm houden. Nu voel ik me echter goed, alles gaat prima.'

Fuglsang: 'Als je niet voorin zit, ga je een lastige dag hebben'

Donderdag staat er een zware etappe op het programma met vele heuvels in de laatste tachtig kilometer. Ideaal voor een renner van het type-Fuglsang, zou je zeggen. 'Sommige klassementsmannen gaan misschien wat proberen, maar het is vooral dat je het jezelf makkelijker maakt door te koersen. Als je niet voorin zit, ga je een lastige dag hebben.'

Fuglsang verwacht in ieder geval geen grote groep aan de aankomst. 'Het kan voor de ontsnapping zijn, maar ik verwacht vooral een kleinere groep aan de finish', zo geeft hij desgevraagd aan in zijn startinterview.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws