Revelatie Gall ontbolstert in Tour de France: 'Heb meer vertrouwen in mijn potentieel gekregen' Wielrennen
Wielrennen

Revelatie Gall ontbolstert in Tour de France: 'Heb meer vertrouwen in mijn potentieel gekregen'

Revelatie Gall ontbolstert in Tour de France: 'Heb meer vertrouwen in mijn potentieel gekregen'

Felix Gall was één van de beste klimmers in de Tour de France en liet dat in de voorlaatste etappe door de Vogezen wederom zien. De Oostenrijker van AG2R Citroën was op de laatste klim de enige die mee kon met Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar. 'Ik ben verbaasd over waartoe ik in deze Tour in staat ben', zegt de klimmer in een persbericht.

Gall besloot de etappe als tweede en eindigde als achtste in de algemene rangschikking. Dat hij zo'n sterke etappe zou rijden, kwam als een verrassing voor de renner. 'Vanmorgen bij de start voelde ik mij niet zo goed. Ik ging er niet vanuit dat ik de besten zou kunnen volgen. Gedurende de etappe werd het gevoel echter alsmaar beter. Het publiek droeg mij, de sfeer was fantasisch; het publiek stimuleerde mij op elke beklimming', genoot Gall van het massale publiek in de Vogezen.

'Nadat Pogacar enemarreerde op de Platzerwasel met Vingegaard, koos ik voor mijn eigen tempo, zodat ik niet zou exploderen. Uiteindelijk sloot ik aan en besloot ik te rijden om te voorkomen dat andere klassementsrenners konden terugkeren', aldus Gall, die voor een deel slaagde in die opzet. Zo wisten de broers Simon en Adam Yates nog wel de oversteek te maken.

Sterke Tour doet vertrouwen Gall in eigen kunnen toenemen

Gall heeft als een klimmer wel een vinnige sprint, maar tegen die van Pogacar kwam hij flink tekort. 'Ik had het moeilijk beter kunnen doen', erkent hij zijn meerdere. 'Ik ben heel trots op de tweede plek. Nu kan ik gaan nagenieten van de Tour, van mijn ritzege in Courchevel, mijn drie podiumplekken in etappes en de achtste plaats in het klassement. Deze drie weken hebben mijn vertrouwen in mijn potentieel doen toenemen.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news