Woods toont zich een snelheidsduivel met snelheid van 110,1 (!) kilometer per uur in afdaling Wielrennen
Wielrennen

Woods toont zich een snelheidsduivel met snelheid van 110,1 (!) kilometer per uur in afdaling

Woods toont zich een snelheidsduivel met snelheid van 110,1 (!) kilometer per uur in afdaling

Michael Woods heeft het snelheidsrecord van de Tour de France 2023 in de voorlaatste rit naar 110,1 (!) kilometer per uur gebracht. De Canadees - die eerder de etappe naar Puy de Dome won - haalde die snelheid in de afdaling van de Ballon d'Alsace.

Vershillende data van de renners, zoals de snelheid, wordt tijdens de Tour bijgehouden door NTT Data. Dat de snelheid zeer hoog in de afdaling is weinig verrassend. Er werd namelijk volop gestreden door de renners om in de ontsnapping te geraken. In de afdaling gingen ook Carlos RodrÍguez en Sepp Kuss tegen de grond. Het ging daarbij niet om een stuurfout, maar om mechanische pech van de eerste, waarna Kuss werd meegenomen in valpartij. Beide renners reden de koers met een fiks aantal verwondingen uit.

Het vorige snelheidsrecord in de Tour van dit jaar werd gezet in de Pyreneeën. Anthony Turgis van TotalEnergies haalde in de afdaling van de Tourmalet een snelheid van 107,7 kilometer per uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws