Ganna gaat in 2022 voor klassiekers, geel en roze en doet werelduurrecordpoging niet op hoogte Wielrennen
Wielrennen

Ganna gaat in 2022 voor klassiekers, geel en roze en doet werelduurrecordpoging niet op hoogte

Ganna gaat in 2022 voor klassiekers, geel en roze en doet werelduurrecordpoging niet op hoogte

Filippo Ganna wil in 2022 zowel de Giro d'Italia als Tour de France betwisten. De Italiaan vindt in beide grote rondes een tijdrit vroeg in de ronde, wat hem de mogelijkheid geeft om de leiderstrui te dragen.

In de zaterdageditie van La Gazzetta dello Sport komt de hardrijder uit Verbania uitgebreid aan het woord over zijn plannen voor komend jaar. 'Ik zou graag zowel de Tour als Giro rijden, maar ik moet niet vergeten dat ik ook nog een wereldtitel (tijdrijden, red.) moet verdedigen', stelt Ganna, die in Boedapest en Kopenhagen tijdritten vindt op zijn maat. 'Ik moet het nog definitief beslissen met de ploeg, maar ik vertrouw erop dat ze de goede beslissingen nemen.'

Ganna wil ook zijn opwachting gaan maken in de kasseienklassiekers. 'Ik zou graag ervaring opdoen in die wedstrijden, maar wil ze niet allemaal gaan rijden. Het zijn geen makkelijke wedstrijden, aangezien parcourskennis een belangrijke factor is', aldus de Italiaan over de Vlaamse koersen. Eerder in het seizoen wil hij ook starten in Milaan-Sanremo.

Ganna hint op Manchester voor werelduurrecordaanval

Ook het werelduurrecord, momenteel in handen van Victor Campenaerts, komt ten sprake. 'We zijn momenteel aan het evalueren, maar het is zeker dat ik het niet ga proberen op grote hoogte', wijst hij naar de succesvolle poging van Campenarts in Mexico. 'Ik denk dat de ploeg van plan is om het te proberen in Manchester', volgt Ganna de logica van het Britse INEOS Grenadiers.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws